Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Διαμάχη και ανησυχία προκαλούν τα υπολείμματα του ιδρυτή της Aum Shinrikyo

Αποτέλεσμα εικόνας για Aum Shinrikyo

asahi

Μια οικογενειακή διαμάχη δημιουργείται  και οι ανησυχίες για ανανεωμένες δραστηριότητες της αίρεσης αυξάνονται πάνω από τα αποτεφρωμένα λείψανα του Chizuo Matsumoto, του ιδρυτή του Aum Shinrikyo και του καταδικασθέντος μαζικού δολοφόνου που εκτελέστηκε στις 6 Ιουλίου.

Το σώμα του Matsumoto, το οποίο πήρε το όνομα Shoko Asahara, όταν κατάφερε να καθοδηγήσει μια σειρά εγκλημάτων από τους οπαδούς του, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης αερίου sarin το 1995 στο Τόκιο, αποτέφθηκε στην πρωτεύουσα το πρωί της 9ης Ιουλίου.

Λίγο πριν κρεμαστεί στον Οίκο Κράτησης του Τόκιο, ο Ματσουμότο ζήτησε να παραδοθούν τα απομεινάρια στην τέταρτη κόρη του, που είναι  αποξενωμένη από τη λατρεία και τα μέλη της οικογένειάς της, σύμφωνα με πηγές.


Ωστόσο, η χήρα του Matsumoto και μερικά από τα υπόλοιπα παιδιά του υπέβαλαν από κοινού μια επίσημη επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 7 Ιουλίου, ζητώντας να τους δοθεί η επιμέλεια των υπολειμμάτων. Υποστήριξαν ότι ήταν "αδύνατο" για το Matsumoto "να ονομάσει ένα συγκεκριμένο άτομο ως αποδέκτη (των υπολειμμάτων), δεδομένης της ψυχικής του κατάστασης".

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο Πληροφοριών Δημόσιας Ασφάλειας, ένα εξωτερικό γραφείο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, φοβάται ότι τα οστά θα καταλήξουν να γίνουν "ιερά" αντικείμενα λατρείας ανάμεσα σε οπαδούς της αίρεσης που ποτέ δεν εγκατέλειψαν την πίστη τους στον Ματσουμότο, παρά τις πολλαπλές καταδίκες του για εγκλήματα που σκότωσαν 27 άτομα συνολικά και αρρώστησαν χιλιάδες στη δεκαετία του 1980 και του 1990.

Στις 9 Ιουλίου, ο Τάρο Τακιμότο, δικηγόρος της τέταρτης κόρης, δήλωσε στο blog του ότι η κόρη έδωσε το πράσινο φως για την καύση του σώματος του πατέρα της, αλλά "δεν θα δεχτεί αμέσως τα υπολείμματα".

Το υπουργείο προτίθεται να εκπληρώσει το αίτημα του Matsumoto σχετικά με τα απομεινάρια του, αλλά θα τα αποθηκεύσει προς το παρόν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Τόκιο, λαμβάνοντας υπόψη τις προθέσεις της τέταρτης κόρης.

Τον Νοέμβριο του 2017, η κόρη πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει ότι είχε εγκαταλείψει την πίστη της στον Aum Shinrikyo και είχε διακόψει όλους τους δεσμούς με την οικογένειά της και τις διάδοχες ομάδες της αίρεσης.

Είπε επίσης ότι άσκησε νομική αγωγή για να αποτρέψει τους γονείς της από το να λάβουν τα περιουσιακά της στοιχεία μετά το θάνατό της.

Η αίρεση μετονομάστηκε σε Aleph το 2000 και ήταν υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Πληροφοριών Δημόσιας Ασφάλειας. Η ίδια η Άλεφ έχει διασπαστεί.

Για την απελευθέρωση του σώματος ενός εκτελεσθέντος αιχμάλωτου, δίδεται προτεραιότητα στις επιθυμίες του θανατοποινίτη κρατούμενου . Αν όμως ο άνθρωπος που έχει υποδειχθεί  αρνηθεί να δεχτεί το σώμα, το Σωφρονιστικό Κατάστημα θα ζητήσει από τα μέλη της οικογένειας να λάβουν το σώμα, ξεκινώντας από τον/την  σύζυγο, τα παιδιά και τους γονείς.

Το Σωφρονιστικό Κατάστημα θα αποτεφρώσει το σώμα μετά από αίτημα του παραλήπτη πριν από την παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...