Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Άγιος Παντελεήμονας και πνευματικοί οδηγοί

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγαλομαρτυς παντελεημων


Ο Άγιος Παντελεήμονας εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο  που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.Οι θεραπείες που επιτελούσε επικαλούμενος το όνομα του Χριστού τον έφεραν αντιμέτωπο με τα βασανιστήρια και το μαρτύριο ,τα οποία υπέμεινε θαρραλέα .




Ο Άγιος δεν υπέκυψε στις απειλές και τον πόνο επειδή τον δίδαξε και τον καθοδήγησε ένας εξαιρετικός δάσκαλος και πνευματικός,ο Άγιος Ερμόλαος.Αυτό είναι κάτι που σπανίζει στην εποχή μας.Αξιόλογοι διδάσκαλοι και πνευματικοί .Όλο και περισσότεροι φέρουν τους τίτλους αυτούς αλλά μοιάζουν με τυφλούς που θέλουν να οδηγήσουν μονόφθαλμους.Δεν γνώρισαν ποτέ τον Χριστό και δεν επιτρέπουν  και σε άλλους να Τον γνωρίσουν.Αυτό είναι το δράμα μας.



Όμως υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που ζητάμε.Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τις διδαχές της Εκκλησίας ως κριτήριο και να προσευχηθούμε θερμά στον Θεό να μας τους φανερώσει .Δεν γνωρίζω αν θα γίνουμε άγιοι βρίσκοντάς τους αλλά σίγουρα θα έχουμε μια ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση Χριστού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν αν είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...