Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Καταστροφικές πλημμύρες στο Λάος



koreatimes

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται και αρκετοί πιθανόν  έχουν σκοτωθεί μετά την κατάρρευση ενός φράγματος υδροηλεκτρικής ενέργειας στο νότιο Λάος, που προκάλεσε ξαφνικές πλημμύρες οι οποίες σάρωσαν τα σπίτια, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ την Τρίτη (24 Ιουλίου). 

Η καταστροφή άφησε περισσότερους από 6.600 ανθρώπους άστεγους, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων του Λάος. Ένα βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνει χωρικούς να περιφέρονται τα λασπώδη νερά κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους. 


Οι αξιωματούχοι έφεραν σκάφη για να βοηθήσουν να εκκενώσουν οι κάτοικοι της περιοχής San Sai της επαρχίας Attapeu, όπου βρίσκεται το υδροηλεκτρικό φράγμα Xepian-Xe Nam Noy, καθώς τα επίπεδα νερού αυξάνονται μετά την κατάρρευση, σύμφωνα με τα νέα του ABC Laos. 

Η εταιρεία που ΄κατασκεύασε το φράγμα δήλωσε ότι η έντονη βροχή και οι πλημμύρες προκάλεσαν την κατάρρευση και συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Λάος για να βοηθήσει στη διάσωση χωρικών κοντά στο φράγμα. (Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...