Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ο Bhai Rajoana ξεκινά απεργία πείνας επειδή καθυστερεί η εκτέλεσή του


sikh24

PATIALA - Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερβολική καθυστέρηση στην εκτέλεση του, ο καταδικασθείς σε θάνατο Bhai Balwant Singh Rajoana ξεκίνησε σήμερα μια απεργία πείνας για αόριστο χρόνο στην κεντρική φυλακή της Patiala. Συγκεκριμένα, ο Bhai Rajoana περιμένει την εκτέλεση του σε ένα κελί για θανατοποινίτες για τα τελευταία 11 χρόνια.



Το Sikh24 έχει μάθει ότι οι ηγέτες των SGPC και SAD έκαναν πολλές αιτήσεις μέσω διαφόρων καναλιών για να σταματήσουν την απεργία πείνας του Bhai Balwant Singh Rajoana, αλλά ο Bhai Rajoana παρέμεινε αμετακίνητος στη στάση του και άρχισε απεργία πείνας.




Μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αδελφή του Bhai Rajoana, Bibi Kamaldeep Kaur, πληροφόρησε ότι ο Bhai Rajoana αναγκάστηκε να ξεκινήσει απεργία πείνας, καθώς το SGPC δεν ακολούθησε την αίτησή του για χάρη, παρά τα πολλά αιτήματα που υπέβαλαν. Πρόσθεσε ότι ο προεδρεύων του SGPC S. Gobind Singh Longowal είχε υποσχεθεί να ασχοληθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Ένωσης τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του και ακόμη και οι βουλευτές του Akali δεν χρόνο βρήκαν για ραντεβού. «Μη βλέποντας καμία ενέργεια εκ μέρους του SGPC, ο Bhai Rajoana πρέπει να ξεκινήσει αόριστη απεργία πείνας» πρόσθεσε.



Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του SAD S. Prem Singh Chandumajra δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει ένα ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών της Ένωσης Ραϊνάθ Σινγκ στις 18 Ιουλίου. Προσέθεσε ότι μια αντιπροσωπεία του SAD  θα συναντηθεί με τον Ραϊνάθ Σινγκ στις 18 Ιουλίου και θα του ζητήσει να μετατρέψει την εις  θάνατον ποινή του Bhai Rajoana σε ισόβια κάθειρξη.



Υπενθυμίζεται εδώ ότι το SGPC είχε υποβάλει αίτηση χάριτος (χωρίς τη συναίνεση του Bhai Rajoana) ενώπιον του Προέδρου της Ινδίας τον Μάρτιο του 2012, μετά την οποία ο Ινδός Πρόεδρος είχε αναβάλλει την εκτέλεσή του στις 28 Μαρτίου 2012, δηλ. Μόλις δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εκτέλεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...