Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Μόνο 24 από τις 70 παραλίες που επλήγησαν από το τσουνάμι του 2011 έχουν ανοίξει ξανά στην Ιαπωνία

Αποτέλεσμα εικόνας για Only 24 of 70 beaches reopen to public since 2011 tsunami
asahi.com

RIKUZENTAKATA, νομός Iwate - Μια δημόσια παραλία που άνοιξε επίσημα εδώ στις 20 Ιουλίου για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια, υπογραμμίζοντας την καταστροφή των περιοχών κατά μήκος της ακτής Tohoku που έφερε το αρχικό χτύπημα του τσουνάμι του 2011.

Η παραλία Hirota στο Rikuzentakata, μια πόλη που καταστράφηκε τότε, είναι μια από τις 24 παραλίες που θα είναι επίσημα ανοιχτές στο κοινό αυτό το καλοκαίρι στους νομούς Iwate, Miyagi και Fukushima.

Αυτός ο αριθμός είναι μόνο το ένα τρίτο των 70 που ήταν διαθέσιμες πριν από τον μεγάλο σεισμό της Ανατολικής Ιαπωνίας και το τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή Tohoku στις 11 Μαρτίου 2011.


Η  Miho Mitsui, ο οποίος ζει στην περιοχή Hirotacho της Rikuzentakata, επισκέφθηκε την παραλία Hirota με τις δύο μικρές κόρες της το πρωί της 20ης Ιουλίου.

"Μέχρι φέτος, είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να πάμε στη θάλασσα, ειδικά με το νερό τόσο καθαρό", δήλωσε η 28χρονη νοικοκυρά. "Θέλω να έρχομαι εδώ κάθε μέρα."

Πριν από την καταστροφή του 2011, το Hirota και η άλλη δημόσια παραλία της πόλης, Takata Matsubara, ήταν βασικά μέρη της κοινωνικής ζωής των ντόπιων.

Η παραλία Τακάτα Ματσουμπάρα έγινε γνωστή ως η τοποθεσία όπου ένα πευκοδάσος εξαλείφθηκε από το τσουνάμι, αφήνοντας μόνο ένα «θαυματουργό πεύκο» να στέκεται. Το δέντρο έχει πεθάνει από τότε και η πόλη προσπαθεί ακόμα να αποκαταστήσει την άμμο στην παραλία, η οποία δεν είναι επίσημα ανοιχτή στο κοινό.

Για τις "επίσημα ανοιχτές" παραλίες, οι τοπικές κυβερνήσεις και άλλοι φορείς παρέχουν υπηρεσίες συντήρησης και άλλων φροντίδων, ελέγχουν την ποιότητα του νερού για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια και λειτουργούν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις.

Αλλά σε ορισμένες περιοχές της περιοχής Tohoku, οι παραλίες έχουν ουσιαστικά εξαφανιστεί.

Στο χωριό Tanohata του νομού Iwate, πάνω από 100 χιλιόμετρα βόρεια του Rikuzentakata, οι δύο δημόσιες παραλίες έχουν κλείσει για το κοινό τα τελευταία οκτώ χρόνια για την κατασκευή κυματοθραυστών.

Ο Δήμαρχος του Tanohata Hiroshi Ishihara αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την παραλία Tsukuehama ως προσωρινή δημόσια παραλία από τις 26 Ιουλίου, λέγοντας ότι είναι "ανεπιθύμητο να στερηθούν τα παιδιά που ζουν στο παραθαλάσσιο χωριό από την εμπειρία κολύμβησης στη θάλασσα".

Η παραλία Haragamaobama στο Soma της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φουκουσίμα, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου Fukushima No. 1, έχει επίσης προγραμματιστεί να ανοίξει για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια στις 21 Ιουλίου.

Αλλά νότια από το πυρηνικό εργοστάσιο, στο Iwaki,του Νομού  Fukushima , η κυβέρνηση της πόλης το Μάιο αποφάσισε ότι η παραλία Kattsuo δεν θα μπορούσε πλέον να θεωρηθεί ως δημόσια παραλία. Μεγάλο μέρος της αμμώδους περιοχής της παραλίας εξαφανίστηκε από τις κινήσεις των πλακών που προκλήθηκαν από τον παράκτιο σεισμό καθώς και την κατασκευή κυματοθραυστών.

Η παραλία Nobiru και η γύρω περιοχή στο Higashi-Matsushima, του Νομού Miyagi , θα παραμείνουν κλειστές για τώρα.

Ένας αξιωματούχος της πόλης δήλωσε ότι η περιοχή της παραλίας θα ξανανοίξει μόλις δημιουργηθούν οι διαδρομές διαφυγής (για πιθανό μελλοντικό τσουνάμι). "

Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Iwate δημιούργησε μια επιτροπή τεχνικής αξιολόγησης για να διερευνήσει τη σκοπιμότητα της αποκατάστασης της άμμου στην παραλία Negishi στο Kamaishi και την παραλία Namiita στο Otsuchi που χτυπήθηκαν σκληρά από το τσουνάμι.

(Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τους Yosuke Watanabe και Yasushi Okubo.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...