Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κυριακή Θ' Ματθαίου - Βύθιση

Σχετική εικόνα

Μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα κι ενώ οι μαθητές είναι έντρομοι, βλέπουν τον Χριστό να βαδίζει επάνω στο νερό . Ο Πέτρος , ενθουσιώδης ως συνήθως , ζητά από τον Ιησού να τον καλέσει κοντά Του . Πράγματι ο Ιησούς τον κάλεσε και ο Πέτρος ξεκίνησε να περπατά στο νερό . Η ολιγοπιστία του όμως τον νίκησε και άρχισε να βυθίζεται . Έβαλε τότε τις φωνές: «Κύριε, σώσε με!» . Αμέσως ο Ιησούς άπλωσε το χέρι, τον έπιασε και του είπε: «Ολιγόπιστε, γιατί σ΄ έπιασε η αμφιβολία;» και τον ανέβασε στο καΐκι. 

Είναι εύκολο να λέμε ότι έχουμε πίστη  , ότι είμαστε σωστοί χριστιανοί , ότι ζούμε με γνώμονα το Ευαγγέλιο . Και έρχεται μια δυσκολία , μια καταστροφή και τα διαλύει όλα . Πίστη , σχέδια , όνειρα .


Αυτό έπαθε και ο Πέτρος. Σε δευτερόλεπτα έχασε την πίστη και τη σιγουριά του. Και βυθίστηκε  . Βυθίστηκε μόλις ο νους του στράφηκε μακριά από τον Ιησού . Δεν τον βύθισε ο Χριστός για να τιμωρήσει την έλλειψη πίστης του.

Αντιθέτως , μόλις ο Πέτρος Τον κάλεσε , αμέσως τον έβγαλε από το νερό . Βέβαια δε βγήκε στεγνός. Ταραγμένος και μουσκεμένος βγήκε.

Οι δυσκολίες και οι συμφορές που μας βρίσκουν ή θα μας βρουν , σίγουρα θα αφήσουν κάποια σημάδια πάνω μας , μέσα μας . Αλλά ο Χριστός είναι πάντα εκεί , δίπλα μας , για να μην τις αφήσει να μας πνίξουν και να απαλύνει τους πόνους που θα αφήσουν. Ας σπεύσουμε λοιπόν να Τον συναντήσουμε από σήμερα κιόλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...