Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Συμφωνία Ασάντ και Κούρδων

slpress.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν με τη Δαμασκό «να καταρτίσουν έναν οδικό χάρτη προς μια δημοκρατική και αποκεντρωμένη Συρία», σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο εμφύλιος που σπαράσσει επί χρόνια τη χώρα.

Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, ο πολιτικός βραχίονα του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF) που έχει τη στήριξη της Ουάσινγκτον, επεσήμανε ότι κατέληξε στη συμφωνία αυτή έπειτα από διαπραγματεύσεις που είχε με τη Δαμασκό αυτή την εβδομάδα.


«Η συνάντηση κατέληξε σε μια συμφωνία για τον σχηματισμό επιτροπών σε διάφορα επίπεδα τερματίζοντας τη βία και τον πόλεμο», επεσήμανε το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, ενώ πρόσθεσε ότι οι επιτροπές αυτές θα καταρτίσουν «έναν οδικό χάρτη για μια δημοκρατική και αποκεντρωμένη Συρία». Προς το παρόν η συριακή κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τη συμφωνία.

Συνομιλίες μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και της Δαμασκού έχουν ήδη ξεκινήσει για την επιστροφή των δημόσιων υπαλλήλων στην περιοχή που ελέγχουν αλλά και την ανοικοδόμηση ενός από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της χώρας: το φράγμα Τάκμπα, το μεγαλύτερο της Συρίας, το οποίο ο SDF ανακατέλαβε από το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι με τη συνδρομή από αέρος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...