Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αγία Παρασκευή,κάποιες σκέψεις

Αποτέλεσμα εικόνας για οσιομαρτυς παρασκευη

Την Αγία Παρασκευή γιορτάζουμε σήμερα. Η Οσιομάρτυρας ήταν κόρη ευσεβών χριστιανών οι οποίοι φρόντισαν πολύ για την αγωγή της .Μετά την κοίμηση των γονιών της , μοίρασε τα υπάρχοντά της στους απόρους και διέδωσε το λόγο του Χριστού . Ο αυτοκράτορας Αντωνίνος την συνέλαβε και  την υπέβαλε σε βασανιστήρια.Ένα από  αυτά ήταν να την βάλουν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε. Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό ή κατ' άλλους να σταματήσει τους διωγμούς των Χριστιανών .


Μέσα από τις ζωές των αγίων αποκαλύπτεται ο Θεός .Ένας Θεός που δεν καταριέται και δεν τιμωρεί ούτε καν τους διώκτες των αγίων Του .Που θεραπεύει ακόμα και τους βασανιστές των μαρτύρων, δίνοντας τους την ευκαιρία να σωθούν .Αυτός είναι ο Θεός μας ,ένας Θεός αγάπης μέχρι αυτοθυσίας και συμπόνιας ακόμα και για αυτούς που Τον καταδιώκουν,όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Διαβάζοντας για τα βασανιστήρια με τη φωτιά και το καυτό λάδι και την πίσσα που πέρασε η Αγία, το μυαλό  μας δε μπορεί παρά να πάει στα θύματα των πυρκαγιών και τους συγγενείς τους.Ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε τους επιζώντες και ας προσευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει τους νεκρούς και να παρηγορήσει τους οικείους τους .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...