Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Βουδιστής μοναχός κάνει απεργία πείνας ενάντια στη διαφορά του ηγουμένου

koreatimes

Από τον Park Si-soo 

Ένας γηραιός Νοτιοκορεάτης Βουδιστής μοναχός βρίσκεται σε απεργία πείνας για περισσότερο από ένα μήνα, ζητώντας την αποπομπή του «διεφθαρμένου»  επικεφαλής της μεγαλύτερης βουδιστικής σέκτας του έθνους Jogye και για τη μεταρρύθμιση της σέκτας. 

Ο Σεβάσμιος Σεολτζό, 88 ετών, ξεκίνησε την απεργία  πείνας στο συγκρότημα του ναού Jogye στο κέντρο της Σεούλ στις 20 Ιουνίου. Η Κυριακή ήταν την 34η ημέρα της διαμαρτυρίας του. 


Η υγεία του είναι αναμφισβήτητα ικανοποιητική, αλλά οι υποστηρικτές του θέλουν να τερματίσει τη διαμαρτυρία λόγω της «φθίνουσας ενέργειάς » του. 

Πολλοί από τους οπαδούς του μοναχού έκαναν μαζί του κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο βωμό ολονυκτίες με κεριά.

 Ο ναός Jogye και ο επικεφαλής του που εμπλέκεται σε  σκάνδαλο, ο Σεβ. Seoljeong, παραμένουν ήρεμοι.

Ο Jogye έχει πέσει σε εσωτερική διαμάχη από τον Οκτώβριο με ισχυρισμούς ότι ο Σεβ. Seoljeong, ο οποίος τότε διεκδικούσε  την κορυφαία θέση της σέκτας του Jogye, είχε κατασκευάσει το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο και μάλιστα είχε μια «κρυμμένη» κόρη. 

Αφού εκλέχτηκε ως επικεφαλής της Jogye, ο Σεβ. Seoljeong αναγνώρισε μια "μερική" κατασκευή του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και ζήτησε συγγνώμη. 

Τον Μάιο αντιμετώπισε προβλήματα, αφού ένας στενός βοηθός του  ενεπλάκη σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, το οποίο επανέφερε εκστρατείες εναντίον του Σεβ. Seoljeong. 

Επίσης τον Μάιο, ένας βουδιστής ακτιβιστής και ένας πρώην δημοσιογράφος κατηγόρησαν τον αρχηγό της Jogye ότι έχει μεταφέρει περίπου 194 εκατομμύρια γουόν από το 2009 σε δύο άτομα που υποπτεύονται ότι είναι η μυστική κόρη του και η μητέρα της.


Την περασμένη εβδομάδα, ο Lee Yong-sun, ανώτερος προεδρικός γραμματέας για τις αστικές υποθέσεις, μίλησε με τον Σεβ. Seoljo στον τόπο της διαμαρτυρίας. Ο Lee επίσης μίλησε με τον επικεφαλής του Jogye που εμπλέκεται στο σκάνδαλο . Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο επικεφαλής μοναχός ζήτησε από την κυβέρνηση να μείνει μακριά από τη διαμάχη. 

Ο προεδρικός γραμματέας φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε "πρόθεση να παρέμβει" στην υπόθεση, "υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης της πολιτικής ξεχωριστά από τη θρησκεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...