Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η Πομπή του Μαύρου Ναζωραίου(Traslacion)στις Φιλιππίνες

Η θρησκευτική τελετουργία, Traslacion, είναι μια σχεδόν 20ωρη μακρά πομπή του αγάλματος  του Μαύρου Ναζωραίου,  το οποίο πιστεύεται ότι χορηγεί θαύματα, μέσα από τους δρόμους της Μανίλα. Μαζεύει εκατομμύρια πιστών στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων για την εντυπωσιακή θρησκευτική γιορτή κάθε χρόνο. 



Το άγαλμα του Μαύρου Ναζωραίου πιστεύεται ότι έχει σκαλιστεί  από μαύρο ξύλο mesquite που έφεραν από το Μεξικό στις Φιλιππίνες Αυγουστινιανοί μοναχοί το 1606. Η Traslacion τιμά τη μεταφορά της εμβληματικής εικόνας του Ιησού Χριστού από το σημείο που φυλάσσονταν στο Intramuros  στο τειχών στη Μικρή  Βασιλική στη περιοχή Quiapo στη Μανίλα, στις 9, Ιαν, 1767.
Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το σκαλιστό άγαλμα έχει διασωθεί από πολλές καταστροφές, ακόμη και από την πύρινη καταστροφή του Quiapo κατά τη διάρκεια της Απελευθέρωσης της Μανίλα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η ανθεκτικότητα δια μέσου των αιώνων και ο μυστικισμός που το περιβάλλει ελκύει όλο και περισσότερους θιασώτες κάθε χρόνο στον Μαύρο Ναζωραίο.
Η γιορτή ξεκινά στις 7 Ιανουαρίου, με τους προσκυνητές να  φέρνουν τα δικά τους αγαλματίδια ή αντίγραφα εικόνων του Μαύρου Ναζωραίου ώστε να ευλογηθούν. Οι προσκυνητές υπομένουν  απώλεια ύπνου, υπερβολική ζέστη, πείνα, και ακόμη και τραυματισμούς κατά την περιφορά του αγάλματος για να μπορέσουν να το αγγίξουν, να το φιλήσουν, ή απλά να αισθανθούν κοντά στο Μαύρο Ναζωραίο.
Πολλοί επικριτές λένε ότι η παρέλαση  έχει να κάνει με τον φανατισμό και την  ανόητη ειδωλολατρία, αλλά ο  Jayeel Serrano Cornelio, κοινωνιολόγος και διευθυντής του Προγράμματος Σπουδών Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Ateneo de Μανίλα , διαφωνεί. «Χρειάζεται πολύ θάρρος, πίστη και θέληση για να κάνει ό, τι κάνει ένας πιστός», είπε."Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που σχολιάζουν την πομπή δεν πάνε εκεί."
Περίπου 5.000 αστυνόμοι και άλλοι 900 στρατιώτες  είχαν αναπτυχθεί για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στην παρέλαση του τρέχοντος έτους. Περισσότεροι από 1.500 υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τους τραυματισμούς, με ένα θάνατο που σχετίζεται με καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον Ερυθρό Σταυρό.



Περισσότερα στο aljazeera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...