Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

29 νεκροί στο Καμερούν

Καμερούν δυνάμεις ασφαλείας κοιτάζουν ενώ θύμα μιας βομβιστικής επίθεσης δίδυμο βρίσκεται στο έδαφος στο βόρειο χωριό της Kolofata, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, στις 13 Σεπτεμβρίου, 2015. (Φωτογραφία από AFP)
Πάνω από δύο δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις με στόχο μια τοπική αγορά στην ασταθή βόρεια περιοχή του Καμερούν,ανέφερε  πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.


"Μια αρχική καταμέτρηση δείχνει 29 νεκρούς και 30 τραυματίες περίπου," είπε μια πηγή της αστυνομίας υπό τον όρο της ανωνυμίας, λέγοντας ότι στη ν καταμέτρηση περιλαμβάνονται οι τρεις βομβιστές.

Σύμφωνα με την πηγή, οι βομβιστικές επιθέσεις στοχεύαν μια τοπική αγορά στο χωριό Μπόντο, στο βορειότερο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, τη Δευτέρα.

Πρόσθεσε ότι οι βομβιστές είχαν προσπαθήσει να έχουν πρόσβαση στην αγορά, αλλά τους σταμάτησαν  κάτοικοι της περιοχής.

Καμία ομάδα ή άτομο δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για τη φονική επίθεση, αλλά η τρομοκρατική ομάδα takfiri Boko Haram , η οποία έχει τη βάση της στη γειτονική Νιγηρία, έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις στο Καμερούν.

Πάνω από 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με πληροφορίες, στο βόρειο άκρο του Καμερούν σε περισσότερες από 20 εκρήξεις βομβών,για τις οποίες κατηγορείται η Boko Haram,από τον Ιούλιο του 2015.

Το Καμερούν έχει ενταχθεί σε μια περιφερειακή στρατιωτική συμμαχία μαζί με τον Νίγηρα, το Τσαντ και τη Νιγηρία στη μάχη κατά της Boko Haram.

Η δράση της Boko Haram ξεκίνησε στη Νιγηρία το 2009, όταν η τρομοκρατική ομάδα ξεκίνησε μια ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης. Τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 2,5 εκατομμύρια έχουν μείνει  άστεγοι από τότε.

Οι τρομοκράτες έχουν υποσχεθεί υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση takfiri Daesh, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στο εσωτερικό της Συρίας και του Ιράκ. 

presstv.com     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...