Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η κινέζικη Χειμερινή πόλη των θαυμάτων

Οι όχθες του ποταμού της πόλης της Κίνας Jilin έχει μετατραπεί σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων.
Πάγος έχει επικαλύψει  το τοπίο, φέρνοντας τουρίστες που  συρρέουν στην πόλη.
Ο πάγος μπορεί να ιδωθεί κάθε χρόνο μεταξύ Δεκεμβρίου και μέσων Μαρτίου, όταν η θερμοκρασία της περιοχής πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν.
Ο πάγος σχηματίζεται όταν τα σταγονίδια νερού στον αέρα ψύχονται κάτω από 0 ° . Αν το τοπίο είναι επίσης κάτω από το μηδέν, τότε τα σταγονίδια θα παγώσουν αμέσως .Αυτό σχηματίζει μια σκληρή λευκή εναπόθεση , γνωστή ως "ομιχλοκρύσταλλος".
Κανονικά ο ομιχλοκρύσταλλος είναι ένα απρόβλεπτο καιρικό φαινόμενο, αλλά στην πόλη Jilin, είναι ένα ετήσιο γεγονός, λόγω της ζεστασιάς που παρέχεται από το τοπικό ποτάμι.
Ο ποταμός Songhua, που διασχίζει την πόλη, θερμαίνεται από τον υδροηλεκτρικό σταθμό Fengman. Είναι ένα από τα λίγα ποτάμια στην επαρχία Jilin, που δεν παγώνουν τον χειμώνα, και μπορεί επομένως να προμηθεύει πολλή υγρασία στον αέρα για να παράγει την εμφάνιση πάγου.
Για να γιορτάσουν το χειμερινό θέαμα, η Γιορτή ομιχλοκρύσταλλου πάγου και χιονιού πραγματοποιείται  τον Ιανουάριο κάθε έτους.






Περισσότερες φωτογραφίες στο aljazeera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...