Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Το Ισραήλ προτιμά το ΙΚ από το Ιράν στη Συρία(όχι ότι δεν το ξέραμε)

Ο ισραηλινός υπουργός Στρατιωτικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν

Ο Ισραηλινός υπουργός Στρατιωτικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν λέει ότι προτιμά την παρουσία της τρομοκρατικής ομάδας takfiri Daesh στη Συρία από εκείνη του Ιράν.


Απευθυνόμενος σε συνέδριο στο Τελ Αβίβ την Τρίτη,ο Ya'alon είπε πως αν είχε να επιλέξει μεταξύ του Ιράν και του Daesh, θα επέλεγε το Daesh, γιατί η τρομοκρατική ομάδα δεν έχει τις δυνατότητες της Ισλαμικής Δημοκρατίας και ενδεχομένως θα ηττηθεί,αναφέρει το  Ynet.
«Πιστεύουμε ότι το  ISIS θα ηττηθεί τελικά και εδαφικά μετά τα πλήγματα που έχει υποστεί, και υπό το φως των επιθέσεων στα αποθέματα πετρελαίου τους», είπε, χρησιμοποιώντας ένα εναλλακτικό αρκτικόλεξο για το Daesh.
Περιγράφοντας το Ιράν ως «μεγαλύτερο εχθρό» του Ισραήλ,ο Ya'alon υποστήριξε ότι «το Ιράν καθορίζει το μέλλον της Συρίας και αν οδηγήσει σε  σε διατήρηση, η ιρανική ηγεμονία στη Συρία θα είναι τεράστια πρόκληση για το Ισραήλ."
Η Συρία έχει καταληφθεί από υποστηριζόμενους από ξένες δυνάμεις μαχητές από το Μάρτιο του 2011. Η κρίση φέρεται να  έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 260.000 ανθρώπους μέχρι στιγμής και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων άλλων.
Το Ισραήλ φέρεται να υποστηρίζει τους μαχητές που  αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το ισραηλινό καθεστώς έχει επίσης δημιουργήσει νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία για τη θεραπεία των τραυματισμένων μαχητών που προέρχονται από το πεδίο της μάχης εκεί. Οι ντόπιοι στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν κατάσχεσαν  επίσης ισραηλινά οχήματα που μετέφεραν τραυματίες μαχητές στο δρόμο μεταξύ του βουνού  al-Sheikh και του  χωριού Majdal Sham.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...