Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν

Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif (Photo by AFP)

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Zarif λέει ότι "όλες οι καταπιεστικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα ακυρωθούν σήμερα."


«Σήμερα, με την υποβολή της έκθεσης από τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), η JCPOA θα τεθεί στην πράξη σε εφαρμογή, και μετά από αυτό, μια κοινή δήλωση ... θα διαβαστεί για να ανακοινώσει την εφαρμογή,"δήλωσε ο  Zarif στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Βιέννη.

"Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή του JCPOA δεν είναι μόνο μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ιρανικό λαό κατά την οποία όλες οι καταπιεστικές κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όλα τα ψηφίσματα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΕ θα τελειώσουν και επίσημα θα ακυρωθούν, αλλά όλες οι καταπιεστικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για το πυρηνικό ζήτημα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας αν θέλει ο Θεός να ακυρωθούν σήμερα ... και αυτό είναι μια πολύ καλή ημέρα για τον ιρανικό λαό ", δήλωσε ο Zarif.

"Αλλά, εκτός αυτού, πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ημέρα για την περιοχή,η περιοχή μας θα πρέπει να απαλλαγεί από την σκιά περιττών συγκρούσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία για την περιοχή αυτή », είπε.

"Αυτή είναι επίσης μια καλή μέρα για τον κόσμο», είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών , προσθέτοντας, «Σήμερα είναι μια ημέρα που θα αποδείξει στον κόσμο ότι οι απειλές, οι κυρώσεις, ο εκφοβισμός, η πίεση δεν λειτουργούν,ο  σεβασμός λειτουργεί. "

"Μέσω του  σεβασμού, μέσω διαλόγου, μέσω διαπραγματεύσεων, μπορούμε στην πραγματικότητα να φτάσουμε σε  αμοιβαία αποδεκτές λύσεις, να εφαρμόσουμε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις, να αποδείξουμε ότι οι αρνητές είχαν πάντα άδικο, και ως εκ τούτου κινούμαστε προς την κατεύθυνση ενός κόσμου στον οποίο η διπλωματία - ούτε η  ισχύς, ούτε η πίεση - θα επικρατήσει », είπε ο Zarif.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...