Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

10000 προσφυγόπουλα αγνοούνται στην ΕΕ


Περισσότερα από 10.000 ασυνόδευτοι προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί μετά την άφιξή τους στην Ευρώπη και μπορεί να έχουν πέσει στα χέρια  οργανωμένων συμμοριών διακίνησης, λέει η  εγκληματολογική υπηρεσία πληροφοριών της ΕΕ .


Ο Υπέυθυνος Προσωπικού της Europol Brian Donald προειδοποίησε σε συνέντευξή του το Σάββατο στη Βρετανική Daily Observer  ότι ένα εξελιγμένο πανευρωπαϊκό "εγκληματικό δίκτυο" τώρα στοχεύει τους πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι 5.000 των αγνοουμένων παιδιών έχουν εξαφανιστεί μόνο στην Ιταλία με 1.000 ακόμα στη  Σουηδία.
«Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι ψάχνουμε σε 10.000 και πλέον παιδιά," δήλωσε ο Donald. "Δεν  θα γίνουν όλα αντικείμενα εγκληματικής εκμετάλλευσης μερικοά μπορεί να έχουν φτάσει σε μέλη της οικογένειας. Απλά δεν ξέρουμε πού είναι, τι κάνουν ή με ποιους είναι μαζί. "
Είπε ότι οι ανήλικοι εξαφανίστηκαν μετά την εγγραφή στις κρατικές αρχές, σημειώνοντας ότι η ανακάλυψη ήρθε στο φως κατά την πρώτη προσπάθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών επιβολής του νόμου να παρακολουθήσουν μία από τις πιο ανησυχητικές πτυχές της κρίσης των προσφύγων .
«Είτε είναι εγγεγραμμένα ή όχι, μιλάμε για 270.000 παιδιά. Δεν είναι όλα αυτά ασυνόδευτα, αλλά έχουμε επίσης ενδείξεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα μπορούσε να είναι, "τόνισε ο Donald, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο αριθμός θα ήταν πιθανόν να αποδειχθεί μια συντηρητική εκτίμηση και ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερος.
Σύμφωνα με τη Βρετανική  ΜΚΟ Save the Children, εκτιμάται ότι 26.000 ασυνόδευτα παιδιά έφτασαν στην Ευρώπη το 2015.
Και αυτό, ενώ η Europol, η οποία διαθέτει δύναμη με  900  αναλυτές της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας και αξιωματικών συντονιστών, πιστεύει ότι το 27 τοις εκατό των περίπου ενός  εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο οι οποίοι έφθασαν στην Ευρώπη το περασμένο έτος ήταν ανήλικοι.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αξιωματούχοι στη νότια Σουηδική πόλη Trelleborg αποκάλυψαν ότι περίπου 1.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που είχαν εισέλθει στο λιμάνι της πόλης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είχαν εξαφανιστεί.
Μια ξεχωριστή έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στη Σουηδία προειδοποίησε ακόμη ότι πολλοί ασυνόδευτοι πρόσφυγες είχαν εξαφανιστεί και ότι υπάρχουν «πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με το τι θα συμβεί μετά την εξαφάνιση."
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσθέτει η Daily, ο αριθμός των προσφυγόπουλων που εξαφανίζονται αμέσως μετά την άφιξή τους σαν αιτούντες άσυλο έχει διπλασιαστεί κατά το παρελθόν έτος, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι είναι επίσης στο στόχαστρο εγκληματικών συμμοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...