Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Στρατιώτες της ΕΕ βίασαν παιδιά στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

Η φωτογραφία δείχνει το αρχείο γαλλικά στρατεύματα μιλώντας σε μια κάτοικο της περιοχής έξω από Φάτιμα Εκκλησία στο Μπανγκούι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι Ευρωπαίοι στρατιώτες που έχουν  αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) έχουν κακοποιήσει  σεξουαλικά παιδιά.
Ο ΟΗΕ ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις από τη Γεωργία, τη Γαλλία και μια άλλη μη κατονομαζόμενη ευρωπαϊκή χώρα φέρονται να διέπραξαν εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων βιασμών, ως επί το πλείστον το 2014 στη χώρα.



Το προσωπικό του ΟΗΕ είπε ότι ερωτήθηκαν ένα κορίτσι και ένα αγόρι που ήταν ηλικίας 7 και 9, αντίστοιχα, όταν υποτίθεται ότι είχαν κακοποιηθεί το 2014 από το Γάλλους στρατιώτες "Sangari".
Η κοπέλα είπε ότι είχε κακοποιηθεί από Γάλλους στρατιώτες "σε αντάλλαγμα για ένα μπουκάλι νερό και ένα φακελάκι cookies."
"Αυτές είναι εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες και είναι σημαντικό ότι τα κρούσματα αυτά να διερευνηθούν επειγόντως και διεξοδικά", δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Zeid Ra'ad Αλ Χουσεΐν.
"Πάρα πολλά από αυτά τα εγκλήματα εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητα, με τους δράστες να απολαμβάνουν πλήρη ατιμωρησία", πρόσθεσε ο Χουσεΐν.
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την καταγγελθείσα κακοποίηση των παιδιών. Το Υπουργείο Άμυνας της Γεωργίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς "το συντομότερο δυνατό".
Η Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής έχει πληγεί από κρίση από το 2013, όταν χριστιανικές ένοπλες ομάδες ξεκίνησαν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον της κυρίως μουσουλμανικής ομάδας Seleka που ανέτρεψε την κυβέρνηση τον Μάρτιο του ίδιου έτους.
Τον Δεκέμβριο του 2013, η Γαλλία ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πρώην γαλλική αποικία, αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή στρατευμάτων στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...