Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ισραηλινός ραβίνος ζητά την εκτέλεση όλων των Παλαιστινίων

Ισραηλινή ραβίνος Shmuel Eliyahu

Ένας ανώτερος ισραηλινός ραβίνος λέει ότι το Τελ Αβίβ θα πρέπει να εκτελεί τους Παλαιστίνιους αντί να τους συλλαμβάνει τους και «να μην αφήσει κανένα  ζωντανό", προκειμένου να επιβάλλουν την ασφάλεια στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, αναφέρουν Παλαιστινιακά  μέσα ενημέρωσης.


"Ο Ισραηλινός στρατός πρέπει να σταματήσει τις συλλήψεις των Παλαιστινίων", είπε ο Shmuel Eliyahu σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook, την Τρίτη, προσθέτοντας, "αλλά, θα πρέπει να τους εκτελεί και να μην αφήνει κανένα ζωντανό," ανέφερε το  News Network της Παλαιστίνης.
Ως επικεφαλής ραβίνος της πόλης της Safed,ο Eliyahu είναι γνωστός για τη ρατσιστική συμπεριφορά του και τα σχόλια για τους Άραβες και τους μουσουλμάνους.Νωρίτερα κάλεσε το ισραηλινό καθεστώς να πάρει "εκδίκηση" κατά των Αράβων, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό που αποκάλεσε ικανότητα αποτροπής του Ισραήλ.
Περιέγραψε επίσης τους Παλαιστίνιους ως εχθρό του Ισραήλ και υποστήριξε ότι «πρέπει να καταστραφούν και να συνθλιβούν, προκειμένου να τερματιστεί η βία."
«Αν δεν σταματήσουν αφού σκοτώσουμε 100, τότε θα πρέπει να σκοτώσουμε χίλιους. Και αν δεν σταματήσουν μετά από 1.000, τότε θα πρέπει να σκοτώσουμε 10.000. Αν εξακολουθούν να μην σταματούν εμείς πρέπει να σκοτώσουμε 100.000, ακόμη και ένα εκατομμύριο, "ανέφερε η Jerusalem Post πως έλεγε το 2007.
Το 2012, είχε κατηγορηθεί για ρατσιστικές δηλώσεις καθώς αποκάλεσε την Αραβική κουλτούρα "σκληρή" και κατηγόρησε τους Άραβες ότι  έχουν «βίαιο υς κανόνες" που "έχουν μετατραπεί σε ιδεολογία."
Ο Eliyahu ισχυρίστηκε ότι οι Άραβες κλέβουν αγροτικό εξοπλισμό που ανήκει σε Εβραίους και εκβιάζουν τους αγρότες.
«Από τη στιγμή που κάνεις  χώρο για τους Άραβες μεταξύ των Εβραίων,τους παίρνει πέντε λεπτά πριν αρχίσουν να κάνουν ό, τι θέλουν», λέει με νόημα.
Ωστόσο, η ισραηλινή Υπουργός Δικαιοσύνης απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι «μπορεί» να έχουν αλλάξει τις δηλώσεις του.
Το Δεκέμβριο, η Jerusalem Post ανέφερε ότι ο Eliyahu είπε, «Θα έπρεπε να τους (τους Παλαιστίνιους)αφήσουμε  ζωντανούς προκειμένου να τους απελευθερώσουμε στη συνέχεια σαν μια ακόμα χειρονομία στον  Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς; Το γεγονός ότι εξακολουθούν να έχουν την επιθυμία να διαπράξουν επιθέσεις ... δείχνει ότι δεν λειτουργούμε αρκετά έντονα. "
Στη σελίδα του στο Facebook, απηύθυνε έκκληση για τη δίωξη των ισραηλινών δυνάμεων που κρατούν τους Παλαιστίνιους ζωντανούς, λέγοντας: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ένας Παλαιστίνιος να επιβιώνει αφού συλληφθεί. Αν τον αφήσουμε ζωντανό, υπάρχει ο φόβος ότι θα αφεθεί και θα σκοτώσει άλλους ανθρώπους ... Πρέπει να εξαλείψουμε αυτό το κακό από ανάμεσά μας. "
Τα σχόλια έρχονται καθώς οι εντάσεις ήταν υψηλές σε όλα τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη τους τελευταίους μήνες υπό από την επιβολή,από το  Τελ Αβίβ,περιορισμών στην είσοδο Παλαιστίνιων προσκυνητών στο Τζαμί αλ-Ακσα στην Ανατολική al-Quds (Ιερουσαλήμ), τον Αύγουστο του περασμένου έτους.
Περισσότεροι από 160 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...