Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Εντυπωσιακές εικόνες από την γιορτή της Δημοκρατίας στην Ινδία


Η Ινδία γιόρτασε την 67η επέτειο της από τότε που έγινε δημοκρατία με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα την Τρίτη, με στρατιωτική και πολιτιστική παρέλαση μέσα από την πρωτεύουσα.


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ήταν ο κύριος καλεσμένος του εορτασμού της Ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας στο Νέο Δελχί, με τα  μέγιστα μέτρα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουν τυχόν απειλές.
Ο Γάλλος ηγέτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Pranab Mukherjee και τον Πρωθυπουργό Narendra Modi, καθώς η στρατιωτική παρέλαση περνούσε από μια κεντρική λεωφόρο κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η Ινδία γιορτάζει την ημέρα που το σύνταγμά της εγκρίθηκε - 26 Ιανουαρίου του 1950 - ως Ημέρα της Δημοκρατίας.
Γάλλοι στρατιώτες πήραν επίσης μέρος στην παρέλαση. Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα ξένο τμήμα στρατού συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ινδίας.
Η παρέλαση περιλαμβάνει πεζά στρατεύματα, στρατιωτικές μπάντες, τεθωρακισμένα, και άλλο υλικό.
Πολύχρωμα άρματα από διάφορες πολιτείες της Ινδίας, παραδοσιακοί χοροί και γυμναστικές επιδείξεις από παιδιά ήταν επίσης μέρος της εκδήλωσης.





Περισσότερες φωτογραφίες στο aljazeera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...