Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Έληξε η κατάληψη στο Όρεγκον με ένα νεκρό


Άμμων Bundy φτάνει για μια συνέντευξη Τύπου στο Malheur Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής κοντά Μπερνς, Όρεγκον, στις 6 Ιανουαρίου, 2016. (AP Photo)
Έξι άτομα που εμπλέκονται στην ένοπλη κατάληψη στο καταφύγιο άγριας ζωής στην αμερικανική πολιτεία του Όρεγκον έχουν συλληφθεί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία που άφησαν ένα νεκρό,ανακοίνωσαν το FBI και η πολιτειακή αστυνομία του Όρεγκον.


Οι αρχές ανέφεραν ότι η αστυνομία και οι ένοπλοι καταπατητές του Εθνικόού Καταφύγιου Άγριας Ζωής Malheur αντάλλαξαν πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια μιας διακοπής της κυκλοφορίας κατά μήκος του Highway 395, την Τρίτη γύρω στις  16:25 τοπική ώρα.
Το άτομο που σκοτώθηκε ήταν υπό έρευνα για πιθανή αιτία σύλληψης, σύμφωνα με αξιωματούχους, χωρίς να γνωστοποιούν τον θανόντα.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται οι ηγέτες της κατάληψης Ammon Bundy και ο αδελφός του Ryan Bundy.
Η εφημερίδα Oregonian ανέφερε ότι ο Bundy ήταν στο δρόμο για μια κοινοτική  συνάντηση με αρκετούς άλλους, όπου είχε προγραμματιστεί να είναι  ο προσκεκλημένος ομιλητής, όταν το όχημά του ήρθε αντιμέτωπο με τις αρχές.
Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργήματος για συνωμοσία ,για χρήση βίας και για παρεμπόδιση ομοσπονδιακών αξιωματικών.
Ένας από τους συλληφθέντες τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, ενώ βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση.
Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το Καταφύγιο Malheur στις 2 Ιανουαρίου μετά από μια πορεία διαμαρτυρίας για το φυλάκιση δύο κτηνοτρόφων. Βρίσκονταν σε αντιπαράθεση με τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου από τότε.
Η κατάληψη σημάδεψε το νεότερο ξέσπασμα οργής εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το θέμα της ομοσπονδιακής ιδιοκτησίας γης στις δυτικές πολιτείες,το οποίο  θεωρείται από καιρό από συντηρητικούς πολιτικούς  στην περιοχή ως εισβολή σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και  ατομικής ελευθερίας.
Οι Bundys είναι οι γιοι του κτηματία της Νεβάδα Cliven Bundy, του οποίου το ράντσο ήταν το θέατρο  της ένοπλης διαδήλωσης εναντίον των αξιωματούχων του  ομοσπονδιακού γραφείου διαχείρισης της γης το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...