Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κι άλλο ναυτικό επεισόδιο Ιράν-ΗΠΑ

The file photo shows an Iranian warship.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένα από τα πολεμικά πλοία του εγκατέλειψε μια περιοχή που χρησιμοποιείται από το Ιράν για ναυτική άσκηση στα νερά του Περσικού Κόλπου μετά τις προειδοποιήσεις από τις ιρανικές δυνάμεις.


Σε μια δήλωση την Τετάρτη, ο Διοικητής του Ναυτικού των ΗΠΑ Κέβιν Stephens, ωστόσο, προσπάθησε να αποσιωπήσει το περιστατικό και να μειώσει τις προειδοποιήσεις ως  συνήθεις ανακοινώσεις.
«Το Ιράν έχει ανακοινώσει απαγορευμένες περιοχές για βολές με πραγματικά πυρά που συνδέονται με την άσκηση του", δήλωσε ο Stephens, προσθέτοντας, "Αυτή είναι μια κοινή πρακτική για κάθε ναυτική διεξαγωγή αυτής της εκπαίδευσης στη θάλασσα."
Ο Stephens δεν είπε γιατί το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ ήταν στην περιοχή, ενώ είχε δηλωθεί ως κλειστή για τη ναυσιπλοΐα. Αντ 'αυτού, είπε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ δεν θεωρεί τις προειδοποιήσεις αυτές ως  «εντολές».
Νωρίτερα την ίδια ημέρα,ο Διοικητής του ιρανικού Ναυτικού Υποναύαρχος Habibollah Sayyari είπε ότι το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ είχαν προειδοποιηθεί "μία φορά από αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας και πάλι από το αντιτορπιλικό Alborz."
Ο Ιρανός  διοικητής είπε ότι το πολεμικό πλοίο «συμμορφώθηκε και εγκατέλειψε την περιοχή" κοντά στο Στενό του Ορμούζ, προσθέτοντας ότι  το σκάφος συνοδεύονταν από αεροσκάφη περιπολίας όταν πλησίαζε τη ζώνη της  άσκησης.
Οι συνεχιζόμενες ασκήσεις "velayat 94" είναι η μεγαλύτερες ετήσιες ασκήσεις  ελιγμών από το Ναυτικό του Ιράν , το οποίο αξιολογεί την τακτική του και την μαχητική ετοιμότητα μέσα από τις ασκήσεις.
Ο Sayyari ανακοίνωσε την έναρξη του τακτικού σταδίου των ασκήσεων το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πεζοναύτες έχουν προγραμματιστεί για να προσομοιώσουν την αναχαίτιση των εισβολέων.
Τα διάφορα πολεμικά πλοία και υποβρύχια που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα σε μια μεγάλη έκταση χωρικών και διεθνών υδάτων που καλύπτουν τμήματα του Περσικού Κόλπου, τοο Στενού του Ορμούζ, και του Ινδικού Ωκεανού νότια του Ιράν.
Η επικοινωνία μεταξύ του Ιράν και των δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν η πρώτη από τότε που 10 ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είχαν συλληφθεί από τις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι Αμερικανοί μετά από  λίγο απελευθερώθηκαν αφού παραδέχτηκαν  ότι κατά λάθος εισήλθαν σε ιρανικά χωρικά ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...