Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Το έγκλημα των αλ-Σαούντ κατά της Υεμένης συνεχίζεται-Η σιωπή είναι συναίνεση

Ένας τραυματισμένος άνδρας Υεμένης στηρίζεται σε ένα κρεβάτι μετά τη λήψη θεραπείας σε νοσοκομείο της Ta'izz στις 13 Σεπτεμβρίου, 2015. © AFP

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) έχει προειδοποιήσει για την τραγική κατάσταση των ασθενών της Υεμένης και τις  πολυάριθμες επιθέσεις σε νοσοκομεία εκεί, λέγοντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνάει την κρίση. 


Ο Robert Mardini,  ο οποίος ηγείται των  εργασιών της ΔΕΕΣ για την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η κατάσταση στην Υεμένη μετατρέπεται σε μία από τις «ξεχασμένες συγκρούσεις» του κόσμου εννέα περίπου μήνες μετά την έναρξη της Σαουδικής στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του φτωχού γείτονά της.

Η απερχόμενη συντονίστρια για την υγεία της ΔΕΕΣ στην Υεμένη, Μόνικα Arpagaus, είπε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι τα νοσοκομεία στην Υεμένη δεν είναι πλέον ασφαλή.

"Έχουμε περιστατικά όπου τα νοσοκομεία έχουν στοχοποιηθεί και οι ασθενείς έχουν τραυματιστεί και το προσωπικό  έχει σκοτωθεί", δήλωσε η αξιωματούχος. 

"Φάρμακα, φαρμακευτική αγωγή  και ιατρικές προμήθειες έχουν αποτραπεί από το να περάσουν  την πρώτη γραμμή και να φτάσουν στα νοσοκομεία που χρειάζονται απελπισμένα τις παραδόσεις αυτές.»


Ο Σαουδικός στρατός έχει ξεκινήσει μια στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015. Οι επιδρομές του  Ριάντ έχουν βαρύ τίμημα για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές της χώρας, καταστρέφοντας πολλά νοσοκομεία, σχολεία και εργοστάσια.

Ο Σαουδικός στρατός έχει επίσης μπλοκάρει τη ροή της βοήθειας ανακούφισης στην Υεμένη, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στο εξαθλιωμένο κράτος της Αραβικής Χερσονήσου.

Περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 14.000 άλλοι τραυματίστηκαν από τον περασμένο Μάρτιο.

Από τα πολεμικά αεροσκάφη του Ριάντ δεν έχουν ακόμη γλιτώσει τα νοσοκομεία που  διοικούνται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στην Υεμένη. Στις τελευταίες της αεροπορικές επιδρομές, τα Σαουδικά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν ένα κέντρο υγείας των ΓΧΣ στην επαρχία Σαάντα τον Ιανουάριο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

Οι ΓΧΣ καταδίκασαν την επιδρομή ως μέρος ενός «ανησυχητικού μοτίβου»  επιθέσεων στις ιατρικές εγκαταστάσεις.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...