Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Οι Συροορθόδοξοι τίμησαν τους σφαγιασθέντες τους από τους Οθωμανούς


aina.org

Το Συριακό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και ολόκληρης της Ανατολής πραγματοποίησε λειτουργία  την Παρασκευή το βράδυ στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Bab Touma της Δαμασκού, για να σηματοδοτήσει την 103η επέτειο των σφαγών του Σεύφο που πραγματοποίησαν οι Οθωμανοί εναντίον των Συριακών.

Χοροστατώντας  ο Συριακός Ορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Μαρ Ιγνάτιος Αφράμ Β' Καρίμ δήλωσε ότι η μνήμη των σφαγών του Σεύφο και της γενοκτονίας που διέπραξαν οι Οθωμανοί στο Μαρντίν και στο Ντιγιαρμπακίρ υπενθυμίζει ότι οι προπάτορές μας αγωνίστηκαν για την πατρίδα τους και παρέμειναν αφοσιωμένοι παρ' όλες τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια που υπέστησαν από τους Οθωμανούς.


"Αυτό μας υποκινεί σήμερα να παραμείνουμε στην πατρίδα μας τη Συρία και να παραμείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτήν, να την υπερασπιστούμε και να νικήσουμε την τρομοκρατία των Takfiri", δήλωσε.

Η Αγιότητά του προσευχήθηκε για τις ψυχές των μαρτύρων των σφαγών του Σεύφο και όλων των μαρτύρων της Συρίας.

Μετά τη λειτουργία , πραγματοποιήθηκε πομπή κεριών με επικεφαλής τον Πατριάρχη από το Πατριαρχείο προς το μνημείο που είναι  αφιερωμένο στα θύματα των σφαγών του Σεύφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...