Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ιστορία γράφτηκε στη Σιγκαπούρη


Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν σήμερα στη Σιγκαπούρη μια ιστορική χειραψία, την πρώτη ανάμεσα σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ κι έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας. 

Η εικόνα ήταν επί δεκαετίες αδιανόητη: οι δύο ηγέτες, χαμογελαστοί, χαιρετήθηκαν με φόντο τις σημαίες των χωρών τους πριν βαδίσουν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, ανταλλάσσοντας μερικές φράσεις. Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο αμερικανός πρόεδρος. 



Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος. «Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε. 


ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Δεν υπήρχε απολύτως καμία ένδειξη ασυνήθιστης δραστηριότητας των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας λίγες ώρες πριν διεξαχθεί η ιστορική σύνοδος κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις τη Δευτέρα. «Όλα είναι ήσυχα», είπε ο Μάτις ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη στάση των βορειοκορεάτικων ένοπλων δυνάμεων. 

Ο Μάτις, στρατηγός ε.α. των Πεζοναυτών, επανέλαβε εξάλλου, όπως έχει ήδη πει επανειλημμένα, ότι εξ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει το ζήτημα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Νότια Κορέα δεν πρόκειται να τεθεί υπό συζήτηση στην ιστορική συνάντηση που θα διεξαχθεί σήμερα στη Σιγκαπούρη. Ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας επέμεινε στο ότι το ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να τεθεί υπό διαπραγμάτευση παρά μόνο και αποκλειστικά ανάμεσα στη Σεούλ και την Ουάσινγκτον. 

Στη Νότια Κορέα σταθμεύουν μόνιμα το τρέχον διάστημα περίπου 28.500 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. 

12/06/2018 04:40 ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP Σιγκαπούρη, Singapore
Πηγή: Ο Τραμπ και ο Κιμ γράφουν ιστορία: Έσφιξαν τα χέρια με φόντο τις σημαίες των χωρών τους https://hellasjournal.com/2018/06/o-trab-ke-o-kim-grafoun-istoria-esfixan-ta-cheria-me-fonto-tis-simees-ton-choron-tous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...