Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τα παιδιά θυμάτων βιασμών από το ΙΚ στο Ιράκ αντιμετωπίζουν αβέβαιο μέλλον

Σχετική εικόνα

aina.org

Εκατοντάδες παιδιά που γεννήθηκαν από ιρακινές θύματα βιασμού από το ισλαμικό κράτος αντιμετωπίζουν ένα σκοτεινό μέλλον, σύμφωνα με τοπικό παραστρατιωτικό διοικητή από τη θρησκευτική εθνότητα.

Ο Murad Sheikh Kalu, διοικητής της δύναμης κινητοποίησης Yazidi, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Almaalomah την Τρίτη ότι "οι περισσότερες γυναίκες Yazidi που είχαν απαχθεί και βιαστεί από εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους γέννησαν  μωρά μετά την απελευθέρωσή τους".


"Τα παιδιά αυτά είναι εκατοντάδες και έχουν άγνωστη καταγωγή, αντιμετωπίζουν άγνωστη μοίρα, η οποία είναι ένας μεγάλος κίνδυνος," είπε ο Kalu.

"Ενώ μερικά από αυτά τα κράτησαν οι μητέρες τους, άλλά μετακινούνται από στρατόπεδα σε ορφανοτροφεία", αποκάλυψε.

Κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση να «λάβει επείγοντα μέτρα για να συμπεριλάβει αυτά τα παιδιά, να νομιμοποιήσει τις συνθήκες τους και να τα αγκαλιάσει αντί να τα αφήσει στο δρόμο», όπως το έθεσε.

Το Ισλαμικό Κράτος σφάγιασε και υποδούλωσε χιλιάδες Γιεζίντι, μεταξύ άλλων Ιρακινών, όταν κατέλαβε το ένα τρίτο του Ιράκ το 2014.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, χιλιάδες άνδρες και αγόρια Yazidi παραμένουν αγνοούμενοι και η τρομοκρατική ομάδα εξακολουθεί να υποβάλλει σε βία περίπου 3.000 γυναίκες και κορίτσια στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...