Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Το βασίλειο...

Αποτέλεσμα εικόνας για kingdom of heaven painting

"ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· οἱ βασιλεῖς τῶν ἐθνῶν κυριεύουσιν αὐτῶν, καὶ οἱ ἐξουσιάζοντες αὐτῶν εὐεργέται καλοῦνται· 26 ὑμεῖς δὲ οὐχ οὕτως, ἀλλ᾿ ὁ μείζων ἐν ὑμῖν γινέσθω ὡς ὁ νεώτερος, καὶ ὁ ἡγούμενος ὡς ὁ διακονῶν".


Αυτό σημαίνει πως η τάξη ανατράπηκε.Είναι ένα βασίλειο χωρίς υποτελείς,ένα δημοκρατικό βασίλειο,ένα έθνος βασιλέων,όπως λέει ο απόστολος Πέτρος(Α' Πέ. 2,9).Ο Ησαΐας είχε προφητεύσει αυτό το βασίλειο σαν μια πραγματική κοινωνική τάξη,μια νέα τάξη που θα φέρουν οι άνθρωποι πάνω σε τούτη τη γη.:"Τότε θα κάθεται ο λύκος παρέα με τ'αρνί και θα κοιμάται ο πάνθηρας με το κατσίκι αντάμα.Το μοσχαράκι και το λιονταρόπουλο θα βόσκουνε μαζί κι ένα μικρό παιδί θα τα οδηγάει.Η αγελάδα κι η αρκούδα την ίδια θα 'χουνε βοσκή,και τα μικρά τους το ίδιο λημέρι·το λιοντάρι θα τρέφεται καθώς το βόδι με άχυρο.Το βρέφος άφοβα θα παίζει στη φωλιά της έχιδνας,το νήπιο που μόλις αποκόπηκε από της μάνας του το γάλα,θ' απλώνει το χεράκι του στης κόμπρας τη σπηλιά"(Ησ. 11,6-8).


Ο Χριστός ήρθε στη γη για να εγκαθιδρύσει αυτό το βασίλειο.Είναι ήδη καθιδρυμένο εν σμικρώ στις χριστιανικές κοινότητες,τα μοναστήρια,κάτω από τεχνητές συνθήκες σαν εργαστήριο.Τα μοναστήρια επιχειρούν το κοινωνικό σύστημα του μέλλοντος,αλλά ο Χριστός δεν ήρθε να εγκαθιδρύσει τη βασιλεία του μόνο στα εργαστήρια,στα μοναστήρια.Ήρθε για να κάνει τη βασιλεία Του κοινωνικό σύστημα των χωριών,των εθνών,της ανθρωπότητας.Η Εκκλησία είναι η ανθρωπότητα.Και η παρούσα Εκκλησία είναι ο μικρός,φαινομενικά ασήμαντος,σπόρος αυτής της ανθρωπότητας.Να γιατί η βασιλεία των ουρανών είναι σαν ένας κόκκος σιναπιού.

Ερνέστο Καρντενάλ,Αγάπη-Η χαραμάδα της αιωνιότητας,εκδ.Εν Πλω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...