Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Άλλη μια προσπάθεια για ειρήνη στο Ν.Σουδάν



Ο Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπιτ Αχμέντ Αλί κάλεσε τον Πρόεδρο του Νότου Σουδάν Σαλβά Κιρ και τον αρχηγό της κύριας ένοπλης αντιπολίτευσης Ριέκ Μαχάρ να συναντηθούν στην Αντίς Αμπέμπα στις 20 Ιουνίου για συνομιλίες.

Το Λαϊκό Κόμμα Απελευθέρωσης του Σουδάν-Στην αντιπολίτευση (SPLM-IO), του οποίου ο εξόριστος  ηγέτης Machar βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατ 'οίκον περιορισμό στη Νότια Αφρική, έκανε γνωστή την παραλαβή της πρόσκλησης και χαιρέτισε το θάρρος του περιφερειακού μπλοκ, της Διακυβερνητικής Αρχής Ανάπτυξης (IGAD) να διοργανώσει τη συνάντηση, ανέφερε η Tribune του Σουδάν.


"Το Κίνημα χαιρετίζει αυτή την πρόσκληση και χαιρετίζει το θάρρος της IGAD για την ανάληψη αυτής της συνετής και έγκαιρης απόφασης, θα χρειαστούν πολλά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ειρηνευτική διαδικασία", δήλωσε ο Mabior Garang de Mabior, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Πληροφοριών  και Δημοσίων Σχέσεων του SPLM-IO σε μια δήλωση.

Το γραφείο του Kiir επιβεβαίωσε την παραλαβή της πρόσκλησης.

Η σύνοδος της Αντίς Αμπέμπα ακολουθεί παρόμοια απόπειρα του Σουδανού προέδρου Ομάρ Αλ Μπασίρ να φέρει μαζί τον Κιρ και τον Μαχάρ για συζητήσεις.

Οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν επίσης με τους ηγέτες της IGAD στο περιθώριο της προσεχούς συνόδου κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στη Μαυριτανία τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...