Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Άλλη μια νεκρολογία


Έφυγε σε ηλικία 29 ετών ο Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος (κατά κόσμον Βύρων) Μπάνταλης. Για πιο επίσημο κείμενο μπορείτε να δείτε εδώ.

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να χωνέψω την είδηση,όταν το έμαθα,Κυριακή βράδυ.Δεν ξέρω αν ήταν καλός παπάς ή αν έκανε σπουδαίο πνευματικό έργο.Τον καιρό που ήμουν στη Λάρισα ήταν ακόμα λαϊκός και τον πρόλαβα και λίγο σαν διάκονο.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ήταν καλό παιδί(πραγματικά,όχι αυτό που λέμε όταν πεθαίνει κάποιος),γεμάτος ζωή και ευθύς.Ίσως και περισσότερο απ' όσο θα τον συνέφερε.

Δεν ξέρω πως και γιατί πεθαίνουμε και πότε.Δεν έχω καν την απορία πια.Ούτε αν το θέλει ο Θεός κι αν το κανονίζει Αυτός,αν είναι προκαθορισμένο,αν φταίει η αμαρτία,το κακό που εισήλθε στον κόσμο ή αν είναι ένα τυχαίο γεγονός.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνουμε.Αξίζουν όλες οι μηχανορραφίες και οι τσακωμοί και ό,τι άλλο κάνουμε;Τέλος πάντων.Καλό Παράδεισο αδελφέ Θεοδόσιε,υπομονή στην οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...