Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Δικαστήριο στο Δελχί σταμάτησε την κοπή 16500 δέντρων.

The government had approved felling of 16,500 trees in the city for revamping south Delhi. Photo for representative purpose only.
thehindu

Το ανώτατο δικαστήριο του Δελχί απαγόρευσε την κοπή πάνω από 16.500 δέντρων για την ανασυγκρότηση έξι αποικιών του νότιου Δελχί από την Εθνική Υπηρεσία Κατασκευών Κτιρίων (NBCC) και το Κεντρικό Τμήμα Δημοσίων Έργων (CPWD) μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Οι δικαστές Vinod Goel και Rekha Palli κάλεσαν το NBCC να μην κόψει τα δέντρα μέχρι τις 4 Ιουλίου, την επόμενη ημερομηνία ακρόασης και επέτρεψε επίσης στον αιτούντα να αμφισβητήσει τις εντολές που βγήκαν από το τμήμα δίνοντας την άδεια να κοπούν τα δέντρα για οικιστικά έργα.

"Γνωρίζετε το αποτέλεσμα που θα είχε. Καταλαβαίνω αν επεκτεινόταν ο δρόμος ή κάτι αναπόφευκτο. Μπορεί το Δελχί να το αντέξει σήμερα », παρατήρησε η Έδρα.


Ο ενάγων, ένας ορθοπεδικός χειρούργος, επεδίωξε να ακυρώσει την άδεια και τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις (ΕΚ) που χορηγήθηκαν στο έργο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, λέγοντας ότι θα οδηγήσει στην κοπή περισσότερων από 16.500 δένδρων.

Οι έξι νότιες αποικίες του Δελχί, όπου θα κοπούν τα δέντρα, είναι οι Sarojini Nagar, Nauroji Nagar, Netaji Nagar, Thyagaraja Nagar, Mohammadpur και Kasturba Nagar,σύμφωνα με την αγωγή του Δρ. Καούσαλ Καντ Μισρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...