Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Πέτρου και Παύλου

Σχετική εικόνα

Διαβάζοντας τη ζωή των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου,βλέπουμε ότι είχαν πολλές απογοητεύσεις.Πολλές φορές για αλλού ξεκινούσαν και αλλού κατέληγαν.Ενώ έδιναν όλη τους τη ζωή στο κήρυγμα και τη διδασκαλία του Λόγου του Κυρίου,έβλεπαν να ξεπετάγονται κακοδοξίες,αιρέσεις,παρεξηγήσεις των λόγων τους.Δέχτηκαν συκοφαντίες,όχι μόνο από τους εχθρούς τους-εθνικούς και Εβραίους-αλλά και από χριστιανούς.Άδικες κατηγορίες,ματαιώσεις και πρόσκαιρες αποτυχίες.Παρ'όλα αυτά κι ενώ στενοχωρήθηκαν και έκλαψαν, δεν πτοήθηκαν.


Στη ζωή μας,μας έρχονται πολλές αναποδιές.Πολλές φορές βλέπουμε τα όνειρά μας να καταρρέουν και τα σχέδιά μας να χάνονται στον άνεμο.Ανθρώπους που θεωρούσαμε φίλους να μας προδίδουν,ασθένειες να μας καταβάλλουν,σκοπούς για τους οποίους αγωνιστήκαμε με πάθος να μας απογοητεύουν.

Πώς όμως ξεπερνάμε κάτι τέτοιο;Πώς οι απόστολοι ξεπέρασαν αυτές τις καταστάσεις;Γνώριζαν κάτι που φρόντισαν να το μάθει όλος ο κόσμος.Πως ο Θεός είναι πάντα μαζί μας και πως στις δύσκολες και σκοτεινές ώρες του κάθε ανθρώπου βρίσκεται δίπλα του και πονά μαζί του,υποφέρει,κλαίει μαζί του.Αλλά ο Θεός πέρα από τη συμπόνια μας δίνει και κάτι άλλο.Ελπίδα.

Και με αυτή την ελπίδα,που φυτρώνει στο έδαφος της πίστης,γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτά που βλέπουμε.Υπάρχει μια ζωή,η πραγματική Ζωή πέρα από τις κακίες,τις αδικίες και τις ματαιώσεις αυτού του κόσμου.Και γνωρίζουμε ότι ακόμα και μια φαινομενική αποτυχία μας μπορεί να αποτελέσει το λίπασμα χάρη στο οποίο θα ευδοκιμήσει η επιτυχία κάποιου άλλου.Ο σπόρος που θα πεθάνει αλλά θα αποδώσει καρπούς.

Αυτή την αλήθεια γνώριζαν οι πρωτοκορυφαίοι απόστολοι Πέτρος και Παύλος και εξαιτίας αυτής της γνώσης μπόρεσαν να διατηρήσουν την εσωτερική τους γαλήνη και να μην πέσουν στην απόγνωση,την παραίτηση και την κακία.Αυτή την αλήθεια αξίζει να φέρουμε κι εμείς σήμερα στο μυαλό μας και να την έχουμε σαν όπλο στις όποιες δυσκολίες συναντήσουμε στο δρόμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κράτος

  Όσο το σκέφτομαι σημασία δεν έχει το χρώμα, το πολιτικό πρόσημο. Δεν έχει σημασία αν κυβερνά σήμερα η ΝΔ, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το ΠΑΣΟΚ(χι...