Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Είμεθα πλέον φίρμαι!

thespion simeon 9
Στην πιο απομακρυσμένη ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ιερούργησε σήμερα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλαισιούμενος από τον εφημέριο και προϊστάμενο του Ναού π. Κωνσταντίνο Λαγό.
Στην ομιλία του ο κ. Συμεών ανέλυσε τόσο το αποστολικό όσο και το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Γ΄ Κυριακής του Ματθαίου τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Η απλότητα είναι η απάντηση του Θεού στην ταραχή του κόσμου, η απάντηση του Θεού στις καρδιές μας τις ταραγμένες. Για να είναι όμως ο άνθρωπος απλός πρέπει να είναι ξεκάθαρος μέσα του, να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τι θέλει, τι αγαπά, ποιός είναι ο σκοπός, ποιά η στοχοθεσία και ποιά η προτεραιότητα της ζωής του. Αν ο άνθρωπος δουλεύει σε δύο κυρίους, δεν μπορεί να αποκτήσει την απλότητα. Όταν ο άνθρωπος όμως έχει προτεραιότητά του την Βασιλεία και την Δικαιοσύνη του Θεού, τότε πλημμυρίζει από απλότητα, η οποία φέρνει ηρεμία στον λογισμό του, γαλήνη στην σκέψη του, πραότητα στις πράξεις του, φωτεινότητα στο βλέμμα του”.
Στη συνέχεια ανέφερε ο κ. Συμεών ότι “ο απλός και φωτεινός άνθρωπος καυχιέται ακόμη και στις θλίψεις του, διότι μέσα από κάθε γεγονός υπομονής και δοκιμασίας συναντά την ελπίδα, η οποία φανερώνει την παρουσία του Θεού στο κάθετί της ζωής του”.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος κ. Συμεών μετέφερε στο εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αναφέρθηκε εκτενώς στην εμβληματική ιερατική φυσιογνωμία του Πρωτοπρεσβύτερου π. Μάρκου Κονταδάκη, ο οποίος ανήγειρε εκ του μηδενός τον Ιερό Ναό και τον διηκόνησε για πολλές δεκαετίες μέχρι και της αφυπηρετήσεως του, συμπληρώνοντας περισσότερα από εξήντα χρόνια ιερατικής διακονίας.


Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης ο κ. Συμεών του προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό μέσα σε κλίμα έκδηλης συγκινήσεως.
Ο π. Μάρκος με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο, τον Μακαριώτατο και όλους τους ενορίτες του, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην αγάπη του εφημεριακού κλήρου της Αρχιεπισκοπής προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο αλλά και προς τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο κ. Συμεών.
Το παρόν έδωσε και ο κατά σάρκα αδελφός του π. Μάρκου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευτύχιος Κονταδάκης, ο οποίος και αυτός μετράει πολλές δεκαετίες στην ιερωσύνη και είχε τιμηθεί υπό του Πρωτοσυγκέλλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Πατησίων πριν από λίγους μήνες, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Συμεών ιδιαίτερα συνεχάρη τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου, ο οποίος κοσμεί το αναλόγιο του Ναού εδώ και ένα χρόνο περίπου, ο οποίος απέδωσε τους ύμνους της ημέρας με κατάνυξη και μουσικό μεγαλείο.
anakassa 1
anakassa 1
anakassa 1
anakassa 1
anakassa 1
anakassa 1
anakassa 1
anakassa 1
anakassa 1
anakassa 1

2 σχόλια:

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...