Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο ρόλος της Μ.Βρετανίας στη σφαγή των Σιχ

sikh24

ΛΟΝΔΙΝΟ, Ηνωμένο Βασίλειο-Επίσημα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκαλύπτει ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου συμβούλεψε επίσημα την κυβέρνηση της Ινδίας να απομακρύνει τους ένοπλους ακτιβιστές Σιχ από το Darbar Sahib (Χρυσό Ναό) στο Αμριτσάρ.
"Ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στο ινδικό αίτημα και, με τη σύμφωνη άποψη της Πρωθυπουργού, ως αξιωματικός της SAS επισκέφθηκε την Ινδία και συνέταξε ένα σχέδιο που εγκρίθηκε από την κα. Gandhi. Ο Υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ότι η ινδική κυβέρνηση μπορεί να θέσει σύντομα σε εφαρμογή το σχέδιο ", σημειώνει μια επιστολή της 23ης Φεβρουαρίου 1984 του Hugh Taylor, Προσωπικού Γραμματέα του Υπουργού Εσωτερικών.


Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είχε πλήρη επίγνωση των συνεπειών που σχετίζονταν με τα αντίποινα από την ινδική κοινότητα που ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών παρέσχε βοήθεια στην ινδική κυβέρνηση.
Το 2014, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική βοήθεια στην Ινδία για την εξάλειψη της ένοπλης αντίστασης Sikh που είχε αναδυθεί στο Punjab.
Ο William Hague, πρώην υπουργός Εξωτερικών, απέρριψε την έκκληση του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος John McDonnell για πλήρη δημόσια έρευνα στη δήλωση του στο Commons στις 4 Φεβρουαρίου. "Είναι κατανοητό ότι τα μέλη της κοινότητας Sikh σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αισθάνονται τον πόνο και τις ταλαιπωρίες που προκλήθηκαν από αυτά τα γεγονότα », είπε.
"Η τότε κυβέρνηση έστειλε έναν στρατιωτικό σύμβουλο για να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές σχετικά με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της Ινδίας για μια επιχείρηση στο συγκρότημα των ναών. Ωστόσο, αυτή η στρατιωτική συμβουλή ήταν μια και για μια φορά. Δεν ήταν παρατεταμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...