Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

16000 εκτοπισμένους έχουν προκαλέσει οι τζιχαντιστικές επιθέσεις στον Νίγηρα

Jihadist insurgency causes 16,000 to flee homes in Niger
copts-united

Οι εισβολές από τζιχαντιστές αντάρτες στον δυτικό Νίγηρα από το γειτονικό Μάλι έχουν ανγκάσει περισσότερους από 16.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την αρχή του έτους, δήλωσε ο ΟΗΕ την Τετάρτη.

"Η αυξανόμενη ανασφάλεια από τον Ιανουάριο έχει προκαλέσει αλματώδη αύξηση στον αριθμό των εκτοπισμένων", ανέφερε η Υπηρεσία Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).


"Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στις περιοχές Tillaberi και Tahoua", είπε, αναφερόμενη σε δύο περιοχές κοντά στα σύνορα με το Mali.

Κατηγόρησε τις  «επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από ένοπλες μη κρατικές ομάδες» και την «εντατικοποίηση των διακοινοτικών συγκρούσεων» στα σύνορα Νίγηρα-Μάλι.

Μόνο τον Μάιο, στον κατάλογο των γνωστών εκτοπισμένων προστέθηκαν 2.867 άνθρωποι, έναντι 540 τον Ιανουάριο.

Ο Νίγηρας είναι μια από τις φτωχές, εύθραυστες χώρες του Σαχέλ που έχουν πληγεί από 
τζιχάντιστη εξέγερση.

Η χώρα είναι μέρος του αποκαλούμενου ομίλου G5 Sahel, ο οποίος στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινής δύναμης 5.000 μελών για την αντιμετώπιση των ανταρτών και των εγκληματικών συμμοριών που περιφέρονται στην απομακρυσμένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...