Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ράππερ καθολικός Κενυάτης ιερέας τίθεται σε αργία ενός έτους-Υπομονή...

Father Paul Ogola of St Monica Catholic Church
theeastafrican

Η Καθολική Εκκλησία στην Κένυα έθεσε σε αργία έναν από τους ιερείς της, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο προσκήνιο επειδή ράπαρε  στην εκκλησία ως τρόπο κηρύγματος του ευαγγελίου.

Ο Πατέρας Παύλος Ογκάλο της Καθολικής Εκκλησίας της Αγίας Μόνικας στο Ραπόγκι της περιφέρειας του Μιγκόρι, νοτιοδυτικά του Ναϊρόμπι, τέθηκε σε αργία στις 3 Ιουνίου για εικαζόμενη ανάρμοστη από τη μητρόπολη του Homa Bay.

Ο π. Charles Kochiel, ο δικαστικός εφημέριος του διεπισκοπικού δικαστηρίου του Kisumu, επιβεβαίωσε την αργία του ιερέα.

Οι αξιωματούχοι της εκκλησίας αμφισβήτησαν το ύφος του κηρύγματος του π. Ogalo και τον έθεσαν σε αργία για ένα χρόνο για να «ξανασκεφτεί τον τρόπο του κηρύγματός του».


Η ραπ μουσική

Ο ιερέας, 45 ετών, ήθελε να διασκεδάσει την εκκλησία του με ραπ μουσική, την οποία είπε ότι χρησιμοποιεί για να ωθήσει τους νέους να εγκαταλείψουν τις «κακές πράξεις του κόσμου και να στραφούν στον Χριστό».

"Χρησιμοποιώ τη ραπ μουσική για να φέρω ... νέους στην εκκλησία. Στη συνέχεια, τους φέρνω στον Χριστό", είπε ο π. Ogalo κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης.

Είπε επίσης ότι χρησιμοποίησε τη ραπ μουσική για να πείσει τους νέους να αποφύγουν τα ναρκωτικά και να στρέψουν την προσοχή τους σε θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο επίσκοπος Philip Anyolo, ο οποίος ηγείται της επισκοπής του Homa Bay, δήλωσε ότι ο ιερέας είναι σε αργία από δημόσιες λειτουργικές δραστηριότητες.

Δεν επιτρέπεται

"Είναι αλήθεια ότι η εκκλησία έλαβε πειθαρχικό μέτρο εναντίον του.Τέθηκε σε αργία επειδή η χρήση της ραπ μουσικής στο κήρυγμα δεν επιτρέπεται", δήλωσε ο επίσκοπος Anyolo την Κυριακή.

Αλλά ο επίσκοπος είπε ότι δεν απαγορεύτηκε στον  π.Ογκάλο να παρακολουθήσει εκκλησιαστικές λειτουργίες.

"Απλώς τον σταματήσαμε να κηρύττει  με ραπ για να του δώσουμε χρόνο να αλλάξει τους τρόπους του", δήλωσε ο επίσκοπος Anyolo.

Η αργία του ιερέα έχει, ωστόσο, προκαλέσει έντονη αντίδραση στα κοινωνικά μέσα.

Νέοι πιστοί 

Ενώ ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών μέσων υποστηρίζουν την απόφαση της εκκλησίας, άλλοι υποστηρίζουν ότι ήταν δικτατορική και θα οδηγούσε τους  νέους πιστούς μακριά από την εκκλησία.

Ο κ. Charles Mulama, χρήστης του Facebook, υποστήριξε την απόφαση της εκκλησίας, λέγοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες.

"Η Καθολική Εκκλησία είναι γνωστή ότι είναι ... συντηρητική στα δόγματά της. Ο ιερέας έσφαλλε που εισήγαγε  ραπ στις ακολουθίες", ανέφερε ο κ. Mulama.

Ένας άλλος χρήστης του Facebook, κ. Otieno Otieno, δήλωσε ότι η εκκλησία κινδυνεύει να χάσει τους νέους πιστούς της, αν δεν θέλει να αγκαλιάσει την αλλαγή.

"Η εκκλησία πρέπει να επιτρέψει στον πατέρα Massa να χρησιμοποιήσει τη ραπ για να φέρει περισσότερους πιστούς. Η νεολαία ακούει προσεκτικά μέσω της ραπ επειδή το κανονικό κήρυγμα είναι βαρετό", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...