Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Νησιωτικοί προορισμοί

Socotra Island, Yemen
sputniknews

Ορισμένα απομακρυσμένα νησιά είναι σχεδόν ένας κόσμος από μόνα τους, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι φιλοξενούν τόσο ασυνήθιστες μορφές ζωής, με χλωρίδα και πανίδα που δεν θα μπορούσε να υπάρξει οπουδήποτε αλλού στη Γη. Ρίξτε μια ματιά στα πιο μυστηριώδη νησιά του κόσμου στην ακόλουθη φωτογραφική συλλογή.

Σύμφωνα με στατιστικές, ένας στους δέκα ανθρώπους στον κόσμο ζει σε νησί. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα νησιά τα ίδια, και μερικά από αυτά δεν είναι καν κατάλληλα για ζωή. Άλλα κυριολεκτικά μας κάνουν να ανατριχιάζουμε.



Νήσος Σοκοτρά, Υεμένη

Οι Υεμένιοι και οι ξένοι τουρίστες συγκεντρώνονται για να θαυμάσουν ένα δείγμα του δέντρου Dragon Blood(Αίμα Δράκου) στο σχεδόν ανέγγιχτο νησί της Υεμένης Socotra, τόπο παγκόσμιας σημασίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, που βρίσκεται στον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό, περίπου 350 χλμ. Νότια της Αραβικής Χερσονήσου, στις 27 Μαρτίου , 2008. Το Socotra είναι το κύριο νησί ενός αρχιπελάγους με το ίδιο όνομα, που μερικές φορές αναφέρεται ως "Γκαλαπάγκος του Ινδικού Ωκεανού". Το νησί είναι ιστορικά γνωστό για τη μοναδική και εντυπωσιακή βλάστησή του - οι βοτανολόγοι κατατάσσουν τη χλωρίδα του Socotra ανάμεσα στις δέκα πιο απειλούμενες ομάδες νησιωτικής χλωρίδας στον κόσμο - και τώρα το άνοιγμα ενός αεροδρομίου το 1999 και άλλες εξελίξεις στην υποδομή στρέφουν το Socotra σε ένα πιθανό αντισυμβατικό οικολογικό τουριστικό προορισμό. Το δέντρο Dragon Blood είναι μοναδικό στο νησί.

Νησί Okunoshima, Ιαπωνία

Νησί Okunoshima, Ιαπωνία

Alcatraz Island, που βρίσκεται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο

Το Αλκατράζ βρίσκεται κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στις 9 Οκτωβρίου 2015.

Tashiro Island, Ιαπωνία

Kazuko Hatakeyama τροφοδοτεί περίπου 20 γάτες στην κατοικία της στο νησί Tashiro του νομού Miyagi, στη βόρεια Ιαπωνία την 1η Νοεμβρίου 2008. Το ψαροχώρι Tashiro, γνωστό σε τοπικό επίπεδο ως Cat Island(Νησί των γατιών) , αποφεύγει να έχει σκυλιά για αιώνες με την πεποίθηση ότι οι γάτες προκαλούν καλές ψαριές. Οι 100 κάτοικοι του νησιού, των οποίων η μέση ηλικία είναι πάνω από 70 ετών, ελπίζουν ότι οι γάτες θα αποτελέσουν καλό χαρτί στη προσπάθεια για την προσέλκυση τουριστών και, ελπίζουν, ανθρώπων που θα θέλουν να εγκατασταθούν εδώ.

Fort Boyard, έξω από τη δυτική ακτή της Γαλλίας

Μια φωτογραφία που ελήφθη στις 3 Μαΐου 2017 δείχνει Fort Boyard, από τη δυτική ακτή της Γαλλίας, κοντά στη La Rochelle 
Το φρούριο είναι το μέρος που γυρίζεται η τηλεοπτική εκπομπή "Fort Boyard". Η εκπομπή , που ξεκίνησε το 1990 στη Γαλλία και αγοράστηκε από σχεδόν σαράντα χώρες, έκανε το φρούριο, που βρίσκεται ανάμεσα στο νησί Oleron και το νησί Aix, ένα διάσημο μνημείο. Όλο το χρόνο, τα θαλάσσια ταξίδια φέρνουν χιλιάδες ανθρώπους για να θαυμάσουν την αυστηρή γραμμή του κτιρίου, προσβάσιμο μόνο με βάρκα ή ελικόπτερο.

Το νησί των κούκλες, το Μεξικό

Το νησί με τις κούκλες, στο Μεξικό

Νησιά Exuma των Μπαχάμων που καταλαμβάνουν οι χοίροι

Τα απομακρυσμένα νησιά Exuma στις Μπαχάμες φιλοξενούν χοίρους που κολυμπούν

Το νησί Fadiouth αποτελείται από κελύφη, Σενεγάλη

Το νησί Fadiouth φτιαγμένο από όστρακα αχιβάδων, Σενεγάλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...