Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Υπόθεση Tatunashvili:Μια υπόθεση που πρέπει να τη μελετήσουμε και να προβληματιστούμε-Ομοιότητες με την ομηρεία των δυο στρατιωτικών μας

Georgian soldier who died in captivity of South Ossetia  transferred to Georgia controlled territory

georgianjournal.ge

Η de facto κυβέρνηση του Τσχινβάλι (Νότια Οσετία) παρέδωσε το σώμα του Αρκίλ Τατουνασβίλι στην πλευρά της Γεωργίας. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού συμμετείχε άμεσα στη μεταφορά του σώματος. 
geotv.ge
Ο Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε άμεσα στη μεταφορά του σώματος
Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Αναλύσεων της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας, Kakha Kemoklidze,ο Υπουργός Ισότητας και Πολιτικής Συμφιλίωσης κ. Κετέβαν Τσικελασβίλι και εκπρόσωποι άλλων κρατικών φορέων συμμετείχαν επίσης στη διαδικασία. 
geotv.ge
Το σώμα που παραδόθηκε στην πλευρά της Γεωργίας στο σημείο ελέγχου Εργκνέτι


Το σώμα παραδόθηκε στην πλευρά της Γεωργίας στο σημείο ελέγχου Έργκνέτι. 


geotv.ge
Το σώμα του Αρκίλ Τατουνασβίλι εξετάστηκε στο Εθνικό Γραφείο του Ιατροδικαστή. Η διαδικασία εξέτασης διήρκεσε περίπου 7 ώρες και συμμετείχαν οι εμπειρογνώμονες του Εθνικού Γραφείου του Ιατροδικαστή Levan Samkharauli καθώς και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, που προσελήφθησαν από την οικογένεια του Tatunashvili. 
geotv.ge
Το σώμα του Αρκίλ Τατουνασβίλι εξετάσηκε στο Εθνικό Γραφείο Ιατριδικαστή
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το σώμα του αποθανόντος έχει τραυματισμούς. Τα μέλη της οικογένειας του Tatunashvili,  Ketevan Tsikhelashvili, υπουργός συμφιλίωσης και πολιτικής ισότητας, Sozar Subari, υπουργός εσωτερικών εκτοπισμένων από τα κατεχόμενα εδάφη, καταλυμάτων και προσφύγων, κληρικοί και απλοί πολίτες αποτίμησαν φόρο τιμής στον αποθανόντα. 

geotv.ge

Το σώμα του Αρκίλ Τατουνασβίλι μεταφέρθηκε στο σπίτι του στο χωριό Τσιλκάνι 


Το σώμα του Αρκίλ Τατουνασβίλι μεταφέρθηκε στο σπίτι του στο χωριό Τσιλκάνι. Η πολιτική κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Ο Archil Tatunashvili θα θαφτεί το Σάββατο.

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλαν στη μεταφορά του σώματος του Αρκίλ Τατουνασβίλι και θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι αυτό το τραγικό γεγονός θα διερευνηθεί με όλα τα μέσα", δήλωσε η υπουργός Συμφιλίωσης και Πολιτικής Ισότητας κ. Κετέβαν Τσικελασβίλι. 
geotv.ge
Η Υπουργός Συμφιλίωσης και Πολιτικής Ισότητας Κέτεβαν Τσικελασβίλι"Φυσικά, αμφιβάλλω ότι η ψευδοέρυενα που διεξήχθη στο Τσχινβάλι είναι κοντά στην πραγματικότητα - δήλωσε ο Σοζάρ Σουράρι, Υπουργός Εσωτερικών Εκτοπισμένων από τα Κατεχόμενα Εδάφη, Διαμονής και Προσφύγων της Γεωργίας στους δημοσιογράφους στο σημείο ελέγχου Ergneti όπου το σώμα του Archil Tatunashvili μεταφέρθηκε.

Ο υπουργός πιστεύει ότι η γεωργιανή έρευνα θα μπορέσει να αποδείξει την αλήθεια. "Με την πρώτη ενημέρωση από τις de facto αρχές του Tskhinvali, φαινόταν ότι υπήρξε βία εναντίον του Archil Tatunashvili. Παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να" εξωραΐσουν "αυτή τη δήλωση, ήταν σαφές", δήλωσε ο Subari. 
geotv.ge
Ο υπουργός πιστεύει ότι η γεωργιανή έρευνα θα μπορέσει να αποδείξει την αλήθεια
Ο Υπουργός είπε ότι η μεταφορά έγινε πολύ αργά. "Στο Εθνικό Γραφείο Εμπειρογνωμοσύνης θα διεξαχθεί η πρώτη εξέταση του σώματος.Το σώμα συνοδεύεται από ορισμένα υλικά και η μελέτη των υλικών αυτών αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω διερεύνησης.Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα αίτια του θανάτου, αλλά με τις πρώτες πληροφορίες που εξέδωσαν οι de facto αρχές του Τσκχινβάλι, φαινόταν ότι υπήρξε βία κατά του Αρκίλλ Τατουνασβίλι ", δήλωσε ο Σόζαρ Σουμπάρι. 
geotv.ge
 Υπουργός εσωτερικών εκτοπισμένων από τα κατεχόμενα εδάφη, τη στέγαση και τους πρόσφυγες της Γεωργίας

Η αποστολή παρακολούθησης της ΕΕ (EUMM) χαιρετίζει το γεγονός ότι το σώμα του Archil Tatunashvili επιστράφηκε τελικά στην οικογένειά του - λέει στη δήλωση που δημοσίευσε η Αποστολή Παρακολούθησης της ΕΕ (EUMM).

"Η Αποστολή διευκόλυνε τον διάλογο με την τηλεφωνική γραμμή που διαχειρίζεται η EUMM σχετικά με την τραγική αυτή υπόθεση τις τελευταίες εβδομάδες. 

Η EUMM, στο πλαίσιο της ικανότητάς της για παρακολούθηση και σύμφωνα με την αποστολή της, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Φυσικά, η Ρωσία, ως η μία πλευρά, που έχει τον πλήρη έλεγχο των κατεχόμενων εδαφών της Γεωργίας, είναι υπεύθυνη για τις παραβιάσεις που συμβαίνουν σε αυτές τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος της αφαίρεσης της ζωής του Archil Tatunashvili, είπε ο Archil Talakvadze, αρχηγός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, δήλωσε στο Κοινοβούλιο παρουσιάζοντας το ψήφισμα για τη Ρωσία. 

Ο Talakvadze σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι το δικαίωμα του Γεωργιανού πολίτη παραβιάστηκε τόσο σοβαρά, η Γεωργία δεν θα χάσει την ισορροπία και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της αποκατάστασης της εδαφικής ακεραιότητάς της με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.
geotv.ge
Η αποστολή παρακολούθησης της ΕΕ χαιρετίζει το γεγονός ότι το σώμα του Archil Tatunashvili επιστράφηκε στην οικογένειά του.

Η EUMM επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να υποστηρίξει τις τρέχουσες έρευνες και να διευκολύνει τις συζητήσεις μέσω του Μηχανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Περιστατικών (IPRM) και της Ανοικτής Γραμμής. 

Η Αποστολή απευθύνει έκκληση για ταχεία συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων σχετικά με την επανάληψη των συνεδριάσεων της IPRM στην Ergneti, οι οποίες διευκολύνονται από την EUMM και τον ΟΑΣΕ », αναφέρει η δήλωση. 
Ο θάνατος του Archil Tatunashvili είναι μια μεγάλη τραγωδία για όλη τη Γεωργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γεωργιανοί παίκτες του  ράγκμπι (που ονομάζονται Lelos) φορούσαν μπλουζάκια με το όνομα του Archil Tatunashvili όταν έπαιξε ο  εθνικός ύμνος της Γεωργίας στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατά της Ρουμανίας στις 18 Μαρτίου. Οι Λέλος στέφθηκαν  πρωταθλητές και ως αποτέλεσμα της νίκης επί της Ρουμανίας, η ομάδα της Γεωργίας κέρδισε ξανά το Κύπελλο Άνθιμος ο Ίβηρας. 
geotv.ge
Οι Γεωργιανοί παίκτες ράγκμπι που φορούν μπλουζάκια με το όνομα του Archil Tatunashvili

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου το καθεστώς κατοχής συνέλαβε τρεις Γεωργιανούς πολίτες - τον Archil Tatunashvili, τον Levan Kutashvili και τον Ioseb Pavliashvili στο Akhalgori. Στις 23 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε ότι ο Αρκίλ Τατουνασβίλι πέθανε κάτω από ασαφείς συνθήκες. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Οσσετίας, ο Αρκίλ Τατουνασβίλι πέθανε στο νοσοκομείο Τσκινβάλι.

Η De-facto Tskhinvali (Νότια Οσετία) απελευθέρωσε δύο πολίτες της Γεωργίας, οι οποίοι κρατήθηκαν μαζί με τον Archil Tatunashvili, από παράνομη φυλάκιση στις 12 Μαρτίου. Άφησαν το κατεχόμενο έδαφος της Γεωργίας. Ο Levan Qutashvili και ο Ioseb Pavliashvili βρίσκονται ήδη στο έδαφος υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης της Γεωργίας. 
geotv.ge
Γραμμή απασχόλησης στην κατεχόμενη περιοχή Tskhinvali (Νότια Οσσετία) της χώρας
Η Τσχινβάλι, η αποκαλούμενη Νότια Οσετία, είναι η αποσχισθείσα περιοχή της Γεωργίας από τον πόλεμο Ρωσίας-Γεωργίας το 2008. Επί του παρόντος, ρωσικά στρατεύματα είναι τοποθετημένα εκεί. Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέδωσε τη διακήρυξη αναγνώρισης της Αμπχαζίας και της λεγόμενης Νότιας Οσετίας στις 26 Αυγούστου 2008. Εκτός από τη Ρωσία, άλλες 5 χώρες αναγνώρισαν τις απομακρυσμένες περιοχές ως ανεξάρτητες (Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Ναουρού, Τουβαλού και Βανουάτου). Αν και αργότερα και το Βανουάτου και το Τουβαλού απέσυραν την αναγνώρισή τους και επανέλαβαν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Γεωργία. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν αναγνωρίζει καμία από τις γεωργιανές περιοχές ως ανεξάρτητα κράτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...