Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τεθωρακισμένο τρένο φτάνει στη Κίνα από τη Β.Κορέα-Επίσκεψη Κιμ στην Κίνα;

Police officers keep watch next to a train at the Beijing Railway Station in Beijing, China March 27, 2018

Μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Kim Jong Un, ίσως να επισκέπτεται το Πεκίνο. Ένα μυστηριώδες τρένο έφτασε πρόσφατα στην κινεζική πρωτεύουσα σε συνθήκες υψίστης ασφαλείας.
Τα μέσα ενημέρωσης υποθέτουν ότι ο Kim Jong-un έφτασε στην Κίνα για μια επίσκεψη  έκπληξη αφού έγινε αντιληπτό ένα ειδικό τρένο - με το οποίο υποτίθεται πως ο ίδιος ο πατέρας και  προκάτοχος του Kim, Kim Jong-il επισκέπτονταν το Πεκίνο - να φτάνει στην κινεζική πρωτεύουσα.

Οι εικασίες υποστηρίχθηκαν από αναφορές μιας συνοδείας αυτοκινήτων Κινέζων αξιωματούχων "που έφυγαν από την ανατολική πύλη του ξενώνα την Τρίτη, με κατεύθυνση προς τα γραφεία της κυβέρνησης και τους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης", σύμφωνα με την ΑΡ.
Επίσης, διάφορες πηγές στην Κίνα ανέφεραν αυξημένη ασφάλεια σε πολλούς σιδηροδρομικούς σταθμούς που ο Κιμ πιθανώς να είχε χρησιμοποιήσει στο ταξίδι.
Ενώ ούτε η Πιονγιάνγκ ούτε το Πεκίνο προέβησαν σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτή την υποτιθέμενη επίσκεψη, οι υποθέσεις αφθονούν ότι μπορεί να σχετίζονται με τις επερχόμενες συνόδους κορυφής μεταξύ του Kim Jong Un και του προέδρου της Νότιας Κορέας Moon Jae-in στα τέλη Απριλίου και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump τον Μάιο. 
Μπορεί επίσης να είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Kim Jong Un ως αρχηγού κράτους της Βόρειας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  H Τεσσαρακοστή είναι εκτός από περίοδος νηστείας και περίοδος σιωπής. Η σιωπή στην Ανατολή δεν ταυτίζεται με αυτή της σύγχρονης Δύσης. Η σ...