Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η επίσκεψη του Προέδρου της Αρτσάχ στις ΗΠΑ ανησυχεί το Μπακού

Bako Sahakyan visits US Congress, Washington. Photo: Official site of the President of Artsakh

Στις 14 Μαρτίου, ο Bako Sahakyan, Πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ(Αρτσάχ), ο οποίος βρισκόταν στην Ουάσιγκτον για επίσκεψη, απένειμε βραβεία σε μια ομάδα Αμερικανών μελών του Κογκρέσου και γερουσιαστών. Το  Μπακού επίσημα εξέφρασε τη διαμαρτυρία του σε σχέση με τα παραπάνω.
Από τις 12 Μαρτίου, ο Bako Sahakyan παραμένει στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας, όπως ενημερώθηκε ο ανταποκριτής του  καυκάσιου κόμβου " από την υπηρεσία Τύπου του Προέδρου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στις 14 Μαρτίου ο Μπακό Σαχακιάν επισκέφθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο, όπου απένειμε τα κρατικά βραβεία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε μια ομάδα Αμερικανών μελών του Κογκρέσου και γερουσιαστών, επισκέφθηκε την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ANCA) και συναντήθηκε με τους ηγέτες του ARF " Dashnaktsutyun "της Κεντρικής Επιτροπής των Ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν (MFA) εξέφρασε τη διαμαρτυρία του σε σχέση με την επίσκεψη του Bako Sahakyan στην Ουάσινγκτον. Οι διπλωμάτες του Αζερμπαϊτζάν παρατήρησαν ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν υπό αμφισβήτηση την αμεροληψία των ΗΠΑ ως μεσολαβητή στην επίλυση της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Το ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν πιστεύει ότι ένα τέτοιο βήμα των ΗΠΑ προκαλεί σοβαρές ζημίες στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συμβάλλει στην αύξηση της έντασης στην περιοχή και υπονομεύει τα μέτρα που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Source: http://www.eng.kavkaz-uzel.eu/articles/42633/
© Caucasian Knot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  H Τεσσαρακοστή είναι εκτός από περίοδος νηστείας και περίοδος σιωπής. Η σιωπή στην Ανατολή δεν ταυτίζεται με αυτή της σύγχρονης Δύσης. Η σ...