Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

21 νέοι ορθόδοξοι ναοί ανοίγουν το 2018 στη Μόσχα.

orthodoxia

Κατά τη διάρκεια του 2018, θα χτιστούν ή θα τεθούν σε λειτουργία 21 ορθόδοξες εκκλησίες στη Μόσχα, στο πλαίσιο του «Προγράμματος για την ανέγερση ορθόδοξων εκκλησιών της Μόσχας», όπως δήλωσε ο αναπληρωτής της Δούμας Vladimir Resin, επιμελητής του εκκλησιαστικού προγράμματος, στο πρακτορείο Interfax .

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων τοποθεσιών, ανέφερε την Εκκλησία της Μητέρας του Θεού στο Chertanovo, την Εκκλησία των Νέων Μαρτύρων και Ομολογητών της Ρωσίας στο Strogino, την Εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων στο Khovrino, την Εκκλησία της Αγίας Όλγας στο Ostankino, την εκκλησία του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στην Τουσίνα, την εκκλησία του Αντρέι Ρούμπελ στην Ραμένκι και την εκκλησία της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ζουλεμπίνιο.


Στην Μόσχα έχουν ήδη ανεγερθεί 62 εκκλησίες στο πλαίσιο του προγράμματος τα τελευταία 8 χρόνια, από τα οποία μόνο το 24 ήταν πέρυσι.


Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να χτιστούν αρκετές νέες εκκλησίες σε όλη την πρωτεύουσα, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα μία σε κοντινή απόσταση στις κατοικημένες περιοχές. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το 2011 και είναι ευρέως γνωστό ως «Πρόγραμμα 200», με σχέδιο κατασκευής 200 εκκλησιών. Το πρόγραμμα βασίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών και οργανώσεων. Ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε για τη συγκέντρωση κεφαλαίων εποπτεύεται από κοινού από τον Δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σοβιάνιν και τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο .

Ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία 38 άλλες εκκλησίες. Στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκευάζονται επί του παρόντος άλλες 31 εκκλησίες, ενώ 31 βρίσκονται σήμερα στο στάδιο του σχεδιασμού και άλλα 12 βρίσκονται στην προετοιμασία για την κατασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  H Τεσσαρακοστή είναι εκτός από περίοδος νηστείας και περίοδος σιωπής. Η σιωπή στην Ανατολή δεν ταυτίζεται με αυτή της σύγχρονης Δύσης. Η σ...