Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

"Το βουνό θα πέσει",ντοκιμαντέρ για την κατολίσθηση στη Σιέρα Λεόνε που κόστισε πάνω από χίλιες ζωές


Τον Αύγουστο του 2017, μια καταστροφική κατολίσθηση στη Σιέρα Λεόνε , σκότωσε πάνω από χίλιους ανθρώπους.
Ήταν ένα φοβερό πλήγμα σε μια χώρα που εξακολουθεί να φέρει τις ουλές ενός βάρβαρου εμφυλίου πολέμου που έληξε πριν από δύο δεκαετίες και την πιο πρόσφατη, αλλά εξίσου τρομακτική, κρίση Ebola , η οποία φτάνει τους περιορισμένους πόρους του έθνους σε σημείο κατάρρευσης. 
Αρχικά, οι περίεργες βροχές που προκλήθηκαν από την αλλαγή του κλίματοςθεωρήθηκαν ως αιτία, αλλά στη συνέχεια προέκυψαν και άλλες ιστορίες - της διαφθοράς , της απληστίας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της καταστροφικής αστικής επέκτασης και των νόμων που δεν εφαρμόζονται.

Έγινε σαφές ότι η καταστροφή μπορεί να ήταν εξίσου συνέπεια των τοπικών αδυναμιών και αποτέλεσμα των παγκόσμιων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον, υπήρχαν σοβαρές προειδοποιήσεις για την επερχόμενη καταστροφή εδώ και πολλά χρόνια.
Ο σκηνοθέτης Paul Glynn, ο οποίος είχε ακούσει για πρώτη φορά αυτές τις προβλέψεις ενώ ζούσε στη Σιέρα Λεόνε πριν από μια δεκαετία, επέστρεψε για να μάθει γιατί  αγνοήθηκαν με τόσο τραγικά αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...