Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Υποψήφια για βραβείο βιώσιμης κινητικότητας η Ηγουμενίτσα

Η Ηγουμενίτσα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις (τρεις) υποψήφιες πόλεις για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017 - Europeanmobilityweek, όπου συμμετείχαν περισσότερες από 2.500 πόλεις. Η επιλογή έγινε από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα κινητικότητας και μεταφορών. Φέτος, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε κατηγορία βραβείου για πόλεις με λιγότερους από 50.000 κατοίκους στην Europeanmobilityweek, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα των μικρότερων πόλεων στην Ευρώπη για τη βιώσιμη κινητικότητα.
Το εν λόγω βραβείο απονέμεται στις τοπικές Αρχές που επιδεικνύουν σημαντικές προσπάθειες για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση των μελών της κριτικής επιτροπής, η Ηγουμενίτσα σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στις έντονες προσπάθειές της να γνωστοποιήσει τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας στους κατοίκους της και τους κατοίκους των κοντινών οικισμών. Οι άλλες δύο υποψήφιες πόλεις είναι η Lindau (Γερμανία) και η Tivat (Μαυροβούνιο). Η πόλη Lindau υλοποίησε εντυπωσιακά μόνιμα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων στάθμευσης, ενώ οι κριτές επαίνεσαν και την πόλη του Tivat για την συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις.
Η βράβευση της νικήτριας πόλης θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στις 21 Μαρτίου 2018 από την Violeta Bulc, αρμόδια επίτροπο σε θέματα Μεταφορών και τον Daniel Calleja, γενικό διευθυντή Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...