Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Απερχόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γεωργία:Το θαύμα της επιβίωσης της Γεωργίας οφείλεται στην Εκκλησία της.

Ian Kelly : when I saw a mosque, a synagogue, an Armenian church standing side by side I realized that the future of Georgia is Europe
interpressnews

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Γεωργία Ίαν Κέλι πραγματοποίησε συνάντηση αποχαιρετισμού με την Αγιότητά του τον Μακαριότατο Καθολικό - Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας Ηλία ΙΙ. 
"Η Γεωργία είναι μια ξεχωριστή χώρα, ο λαός της Γεωργίας είναι επίσης ξεχωριστός και πιστεύω ότι είναι πράγματι ένα θαύμα πώς η Γεωργία κατόρθωσε να διατηρήσει την ταυτότητά της, τη γλώσσα της, τη θρησκεία της, γιατί εδώ και αιώνες περιβάλλεται από ισχυρά έθνη με άλλα συμφέροντα και εγώ πιστεύω ότι η εξήγηση και η απάντηση αυτού του θαύματος είναι η γεωργιανή εκκλησία.Η εκκλησία ήταν η δύναμη που έσωσε τη χώρα σε περιόδους κρίσης.Θα ήθελα να αποδώσω μεγάλη τιμή στη Γεωργιανή Εκκλησία και σε εσάς, την Αγιότητά σας, επειδή ο ρόλος σας να σώσετε τη Γεωργία, για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, είναι ο μεγαλύτερος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να εμπνευστούν σε πολλά θέματα από τη Γεωργία, αλλά ο κύριος σκοπός της υποστήριξής μας είναι να υποστηρίξουμε την επιτυχία της Γεωργίας και να υποστηρίξουμε τη Γεωργία ως ανεξάρτητη χώρα που ακολουθεί την αρχή ότι μια χώρα έχει ορίσει τον δικό της τρόπο. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς η Γεωργία να επιτύχει ως πρότυπο ανοχής και πρότυπο δημοκρατικής διακυβέρνησης. Η Γεωργία είναι ένας ευρωπαϊκός πολιτισμός και η Γεωργία μπορεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ευρω-Ατλαντικής Κοινότητας. Το πιστεύω βαθιά. Όταν έφτασα για πρώτη φορά στη Γεωργία το 1976, ήμουν έκπληκτος όταν είδα ένα τζαμί, μια συναγωγή, μια αρμενική εκκλησία να στέκονται δίπλα-δίπλα. Ήταν τότε που συνειδητοποίησα ότι το μέλλον της Γεωργίας είναι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουμε σε αυτή την φιλοδοξία », - είπε ο Αμερικανός Πρεσβευτής.



interpressnews

Είμαι ευγνώμων σε εσάς και τις αμερικανικές αρχές για την υποστήριξη και βοήθεια που παρέχετε στη Γεωργία -δήλωσε η Αγιότητά του και  Μακαριώτατος,  Καθολικός - Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας Ηλίας ΙΙ, στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή Ίαν Κέλι.

«Θα κάνουμε ό, τι θα πρέπει να διατηρηθεί η διαδικασία προσέγγισης μεταξύ της Γεωργίας και των ΗΠΑ. Είμαι ευγνώμων σε εσάς και στις αμερικανικές αρχές για την υποστήριξη και βοήθεια που παρέχετε στη Γεωργία.» Όπως γνωρίζετε, το 20% της γεωργιανής επικράτειας είναι υπό κατοχή.Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού και με τη βοήθεια των φίλων μας, η Αμπχαζία και η περιοχή Τσχινβάλι θα επιστρέψουν.Όσο για την εκκλησία, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πλήρως το ρόλο της, τη σημασία της στην ιστορία μας.Ο Γεωργιανός δεν είναι φανατικός  αλλά είναι ένας αληθινός Χριστιανός.Μερικοί εκπλήσσονται από το γεγονός ότι το κύρος της Εκκλησίας είναι υψηλό στη Γεωργία, αυτό γίνεται γιατί προστατεύει τον πολιτισμό, τη γλώσσα, το παρελθόν και το συμφέρον του λαού.Έπρεπε να εκτελέσετε τα καθήκοντα του Πρέσβη σε μια δύσκολη περίοδο, διαφορετικά θα είχατε καλύτερη εντύπωση από τη Γεωργία "- είπε ο Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  H Τεσσαρακοστή είναι εκτός από περίοδος νηστείας και περίοδος σιωπής. Η σιωπή στην Ανατολή δεν ταυτίζεται με αυτή της σύγχρονης Δύσης. Η σ...