Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τα 78α γενέθλια του θρυλικού Τσακ Νόρις

Chuck Norris speaks to reporters during a media availability before the NASCAR Sprint Cup Series auto race at Texas Motor Speedway in Fort Worth, Texas, Sunday, Nov. 6, 2016


Η ζωή του ηθοποιού πήρε κάποιες απροσδόκητες τροπές. Ως αγόρι, ήθελε να γίνει αστυνομικός, αλλά αντ' αυτού έγινε δάσκαλος πολεμικών τεχνών, διάσημος ηθοποιός και μια ατελείωτη πηγή meme στο Διαδίκτυο.
Ο μακρύς δρόμος για την καριέρα του ως ηθοποιός
Ως νεαρό αγόρι ο Carlos Ray Norris ,ιρλανδικής και Cherokee καταγωγής, ο Νόρις ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός. Όταν μεγάλωσε, μπήκε στον αμερικανικό στρατό και εκεί, με πολλούς τρόπους, γεννήθηκε ο Chuck Norris, όπως τον ξέρουμε σήμερα. Ήταν κατά την θητεία στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ που του δόθηκε το "Chuck" ,το ψευδώνυμό του, και ήταν επίσης εκεί που ανέπτυξε μια αγάπη για τις πολεμικές τέχνες -η στρατιωτική θητεία στη Νότια Κορέα ήταν πολύ βαρετή γι 'αυτόν, έτσι άρχισε να ασκείται αρχικά  στο τζούντο και μετά στο  Tang Soo Do. Μέχρι το τέλος της θητείας του, είχε μαύρη ζώνη και στα δυο.
Συνέχισε την εξάσκηση  στις ΗΠΑ, όπου άνοιξε αρκετές σχολές πολεμικών τεχνών, οι οποίες τελικά τον οδήγησαν να συναντηθεί  με τον Αμερικανό ηθοποιό Steve McQueen, τον οποίο δίδαξε καράτε και που θα τον έφερναν μια μέρα στον κόσμο του κινηματογράφου.


Σκληρός Texas Ranger και Internet Meme Hero
Αν και η καριέρα του για κινηματογράφηση δεν ξεκίνησε τόσο καλά, γύρισε σε σχεδόν τρεις ντουζίνες ταινίες και αρκετές τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της ευρέως γνωστής "Walker, Texas Ranger". Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σχημάτισε μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα ενός σκληρού άντρα που θα μπορούσε να κάνει αυτό που πρέπει, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο ήταν (ή πόσους εχθρούς έπρεπε να συναντήσει).
Αυτό που ο Τσόκ Νόρις δεν περίμενε σίγουρα είναι ποιες παρενέργειες μπορεί να έχει αυτή η φήμη. Κάποια στιγμή η εικόνα του μετασχηματίστηκε σε "παντοδύναμο Chuck", με εκατοντάδες meme στο διαδίκτυο από όλο τον κόσμο, που τον δοξάζουν ως άνθρωπο που μπορεί να κάνει κυριολεκτικά οτιδήποτε. Προσπάθησε ακόμη και να μηνύσει τους συγγραφείς του σατιρικού βιβλίου «Chuck Norris Facts», που συγκέντρωσε τα καλύτερα αστεία του διαδικτύου γι 'αυτόν, αλλά τελικά αποδέχτηκε τη νέα του ασυνήθιστη εικόνα.
Εδώ είναι μερικά από αυτά τα "γεγονότα του Chuck Norris":
• Ο Τσακ Νόρις δεν κοιμάται. Απλά περιμένει.
• Τα δάκρυα του Chuck Norris θεραπεύουν τον καρκίνο. Κρίμα που δεν κλαίει ποτέ.
• Οι έξοδοι κινδύνου για περίπτωση πυρκαγιάς επινοήθηκαν για να προστατεύσουν τη πυρκαγιά από τον Chuck Norris.
• Όταν ο Μπαμπούλας κοιμάται κάθε βράδυ ελέγχει την ντουλάπα του για τον Chuck Norris.
• Ο Chuck Norris δεν κάνει push-ups, ωθεί τη Γη κάτω.
• Ήταν ο Chuck Norris που σταμάτησε τον στρατό του Ξέρξη. 300 Σπαρτιάτες πέθαναν από το δέος.
• Κάποτε μια κόμπρα τσίμπησε το πόδι του Chuck Norris. Μετά από πέντε ημέρες βασανιστικού πόνου, η κόμπρα έχασε τη ζωή τους (αυτό το είπε και στον ρόλο του στο «The Expendables 2» .
Δεν είναι να απορεί κανείς ότι έγινε ένα «επικό» σύμβολο του αγώνα κατά της πλήξης, μαζί με άλλες εξέχουσες μορφές ανθρώπων που μπορούν να κάνουν τα πάντα σαν τον Λεωνίδα-Gerard Butler από τους 300, στο Ρωσικό τμήμα του internet.
Θρησκευόμενος, Δεξιός Συντηρητικός και Οικογενειάρχης
Ο Τσακ Νόρις είναι ένας πολύ ευσεβής χριστιανός και μάλιστα συνηγορεί υπέρ της μελέτης της Βίβλου σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Είναι υπέρ της κατοχής όπλων και ένας ισχυρός αντίπαλος για τον εορτασμό της Ημέρας της Σιωπής στα σχολεία. Ο Chuck υποστηρίζει τις παραδοσιακές αξίες και υποστήριξε ενεργά ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση γάμου ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια το 2008, εκθέτοντας τα διπλά στάνταρ των ακτιβιστών που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι, ενώ επέκριναν την Εκκλησία του LDS, δεν έκαναν το ίδιο με τους μαύρους, παρόλο που και οι δύο ομάδες προτιμούσαν με συντριπτική πλειοψηφία την απαγόρευση.
Ο Τσακ Νόρις είναι δύο φορές παντρεμένος (1958 και το 1998) και έχει 5 παιδιά και 13 εγγόνια. Είναι επί του παρόντος κάνει διαφημίσεις , παραγωγή ταινιών και ακόμη και συμμετέχει στη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών κινητών  με βάση την εμβληματική εικόνα του ως σκληρού τύπου. Διεξάγει ή συμμετέχει σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, μία από τις οποίες στοχεύει στην εύρεση και προώθηση νέων ταλέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  H Τεσσαρακοστή είναι εκτός από περίοδος νηστείας και περίοδος σιωπής. Η σιωπή στην Ανατολή δεν ταυτίζεται με αυτή της σύγχρονης Δύσης. Η σ...