Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Μεσσηνίας για την απόφαση του ΣτΕ



orthodoxia.info

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης, η απόφαση του ΣτΕ, αφορά αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, του Νίκου Φίλη, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

«Το ΣτΕ κατάργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας», τόνισε.


«Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης εξέδωσε τις δυο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τότε η ιεραρχία έλαβε μια απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της ιεραρχίας. Οι προτάσεις τότε της ιεραρχίας, δεν έγιναν δεκτές. Τότε ο Νίκος Φίλης έλεγε, άλλα στην ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεχτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στην συνέχεια εξήγησε ότι «η αλλαγή του υπουργού, έφερε πάλι τον διάλογο και έγιναν νέες προτάσεις, όπου οργανώθηκαν οι φάκελοι του μαθήματος και σε δεύτερο στάδιο θα γίνει η συγγραφή των βιβλίων. Το ΣτΕ κατάργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας. Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. ‘Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεχτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη ξεχαστούν

  Κι επειδή καλό είναι να μην τα ξεχνάμε αυτά, όχι ότι θέλω να χαλάσω τη χαζοχαρούμενη διάθεση που έχουμε, 57 άνθρωποι σήμερα δε θα πετάξουν...