Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ekene Ngige,ένας καλλιτέχνης του καφέ!


africanews

Ο Ekene Ngige βρήκε έναν τρόπο να συνδυάσει το πάθος του για τον καφέ και τις τέχνες χρησιμοποιώντας αυτό το αγαθό για να εκφραστεί στο στούντιο του στο Lagos στη Νιγηρία.

Ο 35χρονος καλλιτέχνης εργάζεται πάνω σε ένα πορτρέτο μιας νεαρής μουσουλμάνας που επηρεάστηκε πρόσφατα από την δράση της Boko Haram στα βορειοανατολικά της χώρας.

Για οκτώ χρόνια, η δράση της ένοπλης ομάδας έχει σαν αποτέλεσμα  την απαγωγή εκατοντάδων μαθητών και έχει προκαλέσει τουλάχιστον 20.000 θανάτους.


Ο καλλιτέχνης που αισθάνεται ότι το πρόβλημα δεν τονίζεται αρκετά, προσπαθεί να το φέρει στο προσκήνιο μέσα από την τέχνη του.


Ο Ekene Ngige ξεκινά με τη σκιαγράφηση του θέματος σε χαρτί ή καμβά, στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα μείγμα καφέ και νερού για να αναδείξει τις ιδέες του.

Ξεκίνησε τα έργα του το 2016 μετά από μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη το 2014.

"Λατρεύω τον καφέ, λατρεύω τον καφέ ... είμαι ένας λάτρης του καφέ και μια μέρα πίνοντας ένα φλιτζάνι ... ήμασταν σε μια συνάντηση, μια σύντομη συνάντηση και έπινα ένα φλυτζάνι όταν χύθηκε στο μπλοκ μου. Το χρώμα ήταν τόσο όμορφο στο χαρτί, η υφή τόσο όμορφη που σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να γίνει μια πολύ όμορφη δουλειά. Έτσι, είπα ότι όταν θα επιστρέψω, θα προσπαθήσω να το κάνω αυτό », είπε ο Ngige.

Ο Ekene Ngige, που σπούδασε καλές τέχνες, άρχισε να ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας ακρυλικά, λαδομπογιές και νερομπογιές  πριν προχωρήσει στον καφέ.

"Ήθελα να ακολουθήσω αυτή τη σταδιοδρομία από το σχολείο, ξέρεις η ζωγραφική με βοήθησε αρκετές φορές να πληρώσω λογαριασμούς. Έτσι όταν μελετούσα ήταν πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να έρθουν στο στούντιό μου στο σχολείο για να αγοράσουν ένα από τα έργα μου και να με βοηθήσουν ... να μου δώσουν χρήματα για να αγοράσω περισσότερα υλικά και να πληρώσω τα δίδακτρα μου και γι 'αυτό πίστευα στην καριέρα μου, το πίστευα τόσο πολύ που συνέχισα ", πρόσθεσε.

Ο καλλιτέχνης σχεδιάζει να παρουσιάσει τις ζωγραφιές του κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης σε μια τοπική καφετέρια αυτή τη χρονιά. Λέει ότι η τέχνη του αντικατοπτρίζει τα προβλήματα που επηρεάζουν την κοινωνία.

Για να διατηρήσει τους πίνακές του και να τους εμποδίσει να υποστούν βλάβη, ο καλλιτέχνης προσθέτει ένα γυαλιστερό βερνίκι για φινίρισμα.

Ο Ngige λέει ότι δίνει στα έργα του ένα λαμπρό αποτέλεσμα και μπορεί να προστατεύσει το έργο του για τουλάχιστον 100 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  H Τεσσαρακοστή είναι εκτός από περίοδος νηστείας και περίοδος σιωπής. Η σιωπή στην Ανατολή δεν ταυτίζεται με αυτή της σύγχρονης Δύσης. Η σ...