Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Το Κυπριακό Κοινοβούλιο ζητά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

panorama
Πριν από την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, το Κοινοβούλιο της Κύπρος ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων, αναφέρει η Ermenihaber επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων Kibrispostasi.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου,ο Ομιλητής Δημήτρης Συλλούρης εκφώνησε ομιλία σημειώνοντας ότι η Τουρκία έθεσε σε εφαρμογή μια πολιτική εθνοκάθαρσης εναντίον του αρμενικού λαού, και παρόλο που έχουν περάσει 100 χρόνια από τη διάπραξη της Αρμενικής Γενοκτονίας, η Τουρκία συνεχίζει να το αρνείται.



Ο Συλλούρης σημείωσε ότι η Κύπρος ήταν μεταξύ των πρώτων κρατών στον κόσμο που έχει  αναγνωρίσει και καταδικάσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και το 1990, το Κοινοβούλιο της Κύπρου  ανακήρυξε την 24η Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας . Το Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης το νόμο για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας και των εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητας.
Ο Αρμένιος βουλευτής Βαρτκές Μαχτεσιάν έκανε επίσης μια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι οι δράστες της Γενοκτονίας των Αρμενίων εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητοι.
«Πάνω από εκατό χρόνια έχουν περάσει. Δεν επιδιώκουμε εκδίκηση, επιδιώκουμε  δικαιοσύνη. Θέλουμε τα ιστορικά γεγονότα αυτής της τραγωδίας να είναι ομόφωνα αποδεκτά», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ανωριμότητα που λείπει

  Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέχρι και που παντρεύτηκα οι γύρω μου, όταν μιλούσα για τα σχέδιά μου(του γάμου συμπεριλαμβανομένου), μ...