Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Άλλη μια πράξη προσβολής της θρησκείας των Σιχ στην Ινδία

JAGRAON, Punjab-Μια άλλη περίπτωση beadbi(προσβολή στους Guru των Σιχ) ήρθε στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά, οι αναφορές έρχονται  από το χωριό Lamma Jatpura, που βρίσκεται κοντά στη Jagraon.Angs(ευσεβής λέξη για τις σελίδες) του  Γκουρού Granth Sahib Ji βρέθηκαν διαχωρισμένες από το  saroop(σώμα) του.
Οι χωρικοί έμαθαν  για το περιστατικό νωρίς το πρωί, όταν τα σκισμένα  angs βρέθηκαν διάσπαρτα στο δρόμο που οδηγεί στο Gurdwara Sahib. Η sangat των Σιχ και  νεολαία σε μεγάλους αριθμούς έχουν πλέον συγκεντρωθεί έξω από το Gurdwara. Αρκετά μέλη της Επιτροπής του γκουρού Granth Sahib Satkar είναι επίσης παρόντες, μαζί με την τοπική αστυνομία.


Ο Bhai Balbir Singh, ένας διάσημος parcharik(δάσκαλος Σιχ) που ζει  έξω από το Lamma Jatpura έφτασε επίσης το σημείο αμέσως μόλις έμαθε  για το περιστατικό.«Η sangat  των Σιχ είναι πολύ αναστατωμένη με το συμβάν σε αυτό το ιστορικό χωριό. Καμία ενέργεια δεν θα επουλώσει ποτέ τα συναισθήματα μας, όμως, καλούμε την αστυνομία να συλλάβει γρήγορα τους ενόχους, ώστε τέτοια περιστατικά να σταματήσουν στο μέλλον «, είπε. Ο Bhai Balbir Singh είναι πρώην Σιχ πολιτικός κρατούμενος ο οποίος συνελήφθη με κατασκευασμένα στοιχεία  από την αστυνομία του Punjab στο πλαίσιο του περιβόητου  νόμου όπλων.
Το  Lamma Jatpura βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 χλμ από τη Jagraon. Υπάρχουν πολλά ιστορικά Gurdwaras ιδρυμένα  εδώ στη μνήμη του γκουρού Gobind Singh Ji.
Αρκετά τέτοια περιστατικά ήρθαν στο προσκήνιο το 2015, ξεκινώντας με τη beadbi στο Gurj Jwahar Singhwala, στο Bargadi και σε άλλα χωριά σε όλο το  Πουντζάμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...