Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Όταν ένας Σεϊχης φίλησε το χέρι ενός Χριστιανού Πατριάρχη

 Sheikh Ul Ισλάμ για να Πατριάρχη Γεωργίας: Θέλω να ομολογήσω ότι για την οικογένειά μου, είσαι άγιος
interpressnews
«Μπορεί να μην έχει ακουστεί ξανά  κάτι τέτοιο να έχει συμβεί στον κόσμο: ένας μουσουλμάνος Σεΐχης επισκέπτεται Χριστιανό Πατριάρχη, φιλά το χέρι του και τον αναγνωρίζει ως πρεσβύτερό του.» 

«Θέλω ο γεωργιανό λαός και όλοι οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται εδώ να ξέρουν ότι η αγιότητά του,ο Καθολικός-Πατριάρχης Ηλίας Β είναι ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο,» δήλωσε ο πνευματικός ηγέτης των μουσουλμάνων  του Καυκάσου  Σεΐχης Ul Islam Allah Shukur Pasha-Zadeh,  κατά την επίσκεψή του στον Πατριάρχη Γεωργίας  μαζί με τα μέλη της αντιπροσωπείας του.Ο  Sheikh Ul Islam είπε ότι ήρθε στη Γεωργία για να δει τον Ηλία ΙΙ, ο οποίος, όπως ο ίδιος είχε ακούσει, ήταν άρρωστος. Είπε ότι ήθελε να κάνει  μια επίσκεψη στη Γερμανία, όπου ο πατριάρχης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό, έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στη Γεωργία. 



Σύμφωνα με τον Pasha-Zadeh, ο Ηλίας Β' επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις καλές σχέσεις μεταξύ της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν. Ανέφερε επίσης ότι οι Αζέροι αγαπούν πολύ τον Γεωργιανό πνευματικό ηγέτη.Ο  Pasha-Zadeh είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και η σύζυγός του έχουν στείλει χαιρετισμούς στον Ηλία Β' και του εύχονται για τη γιορτή  του Πάσχα. 

«Για μένα είναι πάντα μεγάλη τιμή να συναντό έναν πρεσβύτερο του Καυκάσου , όπως εσείς και θέλω να σας πω ότι σας θεωρώ σαν  γέροντά μου. Είπατε ότι έλαβα τον τίτλο Σέιχ Ουλ Ισλάμ κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής διακυβέρνησης και σε σας δόθηκε ο τίτλος του Πατριάρχη. Και οι δύο ήμασταν μάρτυρες του πόσο σημαντικά ήταν  όλα αυτά εκείνη την εποχή. Περάσαμε  αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια μαζί, με αδελφοσύνη, φιλία και μένοντας μαζί. Θα ήθελα επίσης να πω ότι κάποιος μπορεί να μη δει  ποτέ κάτι τέτοιο να συμβαίνει  στον κόσμο: ένας μουσουλμάνος πνευματικός ηγέτης να επισκέπτεται ένα Χριστιανό Πατριάρχη και να του φιλά το χέρι του », είπε. 

Ο σεΐχης είπε, επίσης, ότι ήρθε στη Γεωργία συνοδευόμενος από τα μέλη της οικογένειάς του - το γιο,το εγγόνι , την κόρη του και την νύφη  του. 

«Θέλω να ομολογήσω ότι για την οικογένειά μου, είστε άγιος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήρθα εδώ μαζί με την οικογένειά μου. Είπαν ότι ήθελαν επίσης να φιλήσουν το χέρι σας». 

Ο Σέιχ Ul Ισλάμ προσκάλεσε τον Γεωργιανό Πατριάρχη στο Μπακού, για να γιορτάσουν μαζί τα 40 χρόνια από τότε που ο  Ηλίας Β' ανακηρύχθηκε Πατριάρχης της Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...