Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Γυμναστήριο πυγμαχίας στη Ταϊλάνδη δίνει μια ευκαιρία σε φτωχούς και αποφυλακισμένους να γίνουν ήρωες

Eaktawan (δεξιά), μία από τις πιο ελπιδοφόρες προοπτικές Kiatkreerin Γυμναστήριο του, θα διεκδικήσει την κενή τίτλο IBF 112-λιβρών στο Cebu City, Φιλιππίνες στο τέλος του Απριλίου.  Φωτογραφία: ευγένεια του Kiatkreerin Γυμναστήριο
Ο Eaktawan (δεξιά), ένας από τους πιο ελπιδοφόρους μαχητές του Γυμναστηρίου Kiatkreerin, θα διεκδικήσει τον κενό τίτλο IBF 112-λιβρών στο Cebu City, Φιλιππίνες στο τέλος του Απριλίου. Φωτογραφία: Kiatkreerin Γυμναστήριο
 «Κάθε νεαρός μαχητής που έχει το κίνητρο και την αποφασιστικότητα να μάθει πυγμαχία, ας έρθει στο γυμναστήριο μας· θα έχει τροφή , θα προπονηθεί , θα έχει στέγη εδώ και, αν είστε πεινασμένοι και εξελιχθείτε , θα σας υποστηρίξουμε. »
Αυτά ήταν τα λόγια μιας ασυνήθιστης διαφημιστικής καμπάνιας που έπεισε μια απίθανη παρέα από μαχητές Muay Thai , πρώην κρατούμενους και ακόμη και ένα Άγγλο που έκανε διακοπές να πάνε  σε ένα γυμναστήριο πυγμαχίας της Μπανγκόκ με την υπόσχεση να μετατρέψει τον  ιδρώτα σε όνειρα.
Το 2011, ο Ταϊλανδός χρηματοδότης Jimmy Chaichotchuang ξεκίνησε το πρόγραμμα Απο  μηδέν Ήρωας  μέσα από μια σειρά από διαφημίσεις σε κορυφαίες εφημερίδες της Ταϊλάνδης. Αυτή η ασυνήθιστη στρατηγική ενθάρρυνε τον μελλοντικό πρωταθλητή κατηγορίας φτερού του Amnat Ρουενρόενγκ καθώς και συμμορφωμένους τρόφιμους από το διαβόητο σκληρό σωφρονιστικό  σύστημα της Ταϊλάνδης να ενταχθούν στην ομάδα- με εντυπωσιακά αποτελέσματα.


Στο γυμναστήριο Kiatkreerin στην Μπανγκόκ, οι πυγμάχοι έχουν στέγαση και διατροφή με επιπλέον τον μισθό τους που απορρέει από τις θέσεις σε τακτικούς αγώνες σε όλη την Ταϊλάνδη, καθώς και τις αποστολές στην Κίνα, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.
σταθερές του Kiatkreerin Γυμναστήριο των αγωνιστών.  Φωτογραφία: Courtsey της Kiatkreerin Γυμναστήριο
Μερικοί από τους μαχητές της ομάδας του Γυμναστηρίου  Kiatkreerin. Φωτογραφία: Kiatkreerin Γυμναστήριο







«Ήθελα να κάνω κάτι για  να δώσω στους  πυγμάχους  που είναι φτωχοί μια ευκαιρία. Πολλοί θέλουν να ξεκινήσουν την πυγμαχία, αλλά δεν υπάρχει χώρος γι 'αυτούς,»λέει ο Chaichotchuang, 44 ετών,  κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο σαν καμίνι καυτό γυμναστήριο στην περιοχή Samphanthawong της πρωτεύουσας. «Οι περισσότεροι από τους πυγμάχους μας δεν προέρχονται από την Μπανγκόκ, αλλά τις επαρχίες.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε εγκαταστήσει δωμάτια στο γυμναστήριο μας για να μένουν.»
Το πρόγραμμα Από μηδέν ήρωας έχει επίσης τον Άγγλο  εκπαιδευτή Rian Munton στο γυμναστήριο Kiatkreerin . Βγαλμένος από  το  Σύλλογο Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας του Woking στο νότο της Αγγλίας,ο Munton είχαν εγκατασταθεί στην Αυστραλία πριν η διαφήμιση κεντρίσει το ενδιαφέρον του κατά τη διάρκεια των διακοπών στην Ταϊλάνδη.Ο Munton έφερε τη δυτική μεθοδολογία του μποξ προς τα ανατολικά, βελτιώνοντας ταχύτατα μαχητές, όπως ο Eaktawan BTU Ruaviking (22-3, 15 KOs), ο οποίος προκαλεί το αστέρι των Φιλιππίνων Donnie Nietes για τον κενό τίτλο του IBF 112-λιβρών στο Cebu City, στις Φιλιππίνες στις 29 Απριλίου.
Οι επαγγελματίες πυγμάχοι στην Ταϊλάνδη συνήθως μαθαίνουν τα βασικά του αγώνα  από το εθνικό άθλημα του Muay Thai, που τους αφήνει απροετοίμαστους για το νέο τρόπο μάχης. Οι μαχητές του Muay Thai εκμεταλλεύονται την  αντοχή και τη σκληρότητα και επομένως γενικά δεν χρησιμοποιούν την απαραίτητη κίνηση του  κεφαλιού , την άμυνα και την κινητικότητα που απαιτείται για να φτάσουν στο απόγειο της επαγγελματικής πυγμαχίας. Εδώ,ο Munton μπόρεσε να κάνει ευπρόσδεκτες προσαρμογές.
Maruoka ετοιμάζεται όπως Downua ο ίδιος σηκώνει από τον καμβά.  Φωτογραφία: Courtsey της Kiatkreerin Γυμναστήριο
Ο Downua Ruaviking (δεξιά) συγκλόνισε τον Yuto Μαρούκα με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο παίρνοντας τον τίτλο IBF Pan-Pacific, τον Φεβρουάριο. Φωτογραφία: Kiatkreerin Γυμναστήριο








«Ο Eaktawan ήταν στο γυμναστήριο για περίπου 10 μήνες, αλλά αυτός πραγματικά μεταφέρθηκε στο γυμναστήριο», λέει ο Munton. «Αρχικά προπονούταν στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Thonburi , στο πλαίσιο μιας υποτροφίας. Είχαν μια ωραία εγκατάσταση, αλλά ήταν περισσότερο μια εκπαίδευση από το περιβάλλον του Muay Thai. Το καταλάβαινες. Όταν ήρθε εδώ ήταν πολύ σκληρός και άκαμπτος επιτιθέμενος. Τώρα χρησιμοποιεί τα πόδια του, κουνάει το κεφάλι του, γλιστρά και δίνει περισσότερες γροθιές .
«Στον τελευταίο αγώνα του, πάλεψε με Φιλιππινέζο [τον Jeny Μπόι Μπόκα] και ήμουν ανήσυχος. Ο αντίπαλος ήταν μόνο 12-3 [10 KOs], αλλά δεν είχα βίντεο γι 'αυτόν, ένα εφιαλτικό σενάριο. Αλλά ο Eaktawan ήταν τόσο χαλαρός και έτοιμος. Το παιδί αποδείχτηκε ότι είχε όρια, αλλά ήταν σωματώδης, ένας καλός γρονθοκόπος, με ευρείς ώμους. Ήρθε για να κερδίσει, αλλά ο Eaktawan τον σταμάτησε σε έξι με ένα υπέροχο χτύπημα στο σώμα. Είμαι αισιόδοξος για τον αγώνα κατά του  Nietes. Θα μπορούσε να είναι ο συγχρονισμός , η τύχη, όλα τα σωστά συστατικά.»
Ένας πρώην φυλακισμένος  ο Amnat, ένας πρώην πρωταθλητής του Muay Thai ο οποίος είχε πάρει πρόωρη αποφυλάκιση μετά τη νίκη του σε τουρνουά πυγμαχίας στη φυλακή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία κερδίζοντας ακριβώς τον ίδιο τίτλο του IBF και  υπερασπίζοντάς τον ενάντια σε μια πληθώρα διεκδικητών με υψηλή βαθμολογία. Έφυγε από το γυμναστήριο το 2016 όταν έχασε το στέμμα του σε έναν επαναληπτικό αγώνα ενάντια στον  Φιλιππινέζο πυγμάχο Johnriel Casimero και, στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος τον αμφιλεγόμενο νέο κανόνα της ΑΙΒΑ που επέτρεψε στους επαγγελματίες μαχητές  να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο [χάνοντας στον γύρο των 16 από τον  επόμενο κάτοχο του ασημένιου μεταλλίου ελαφρών βαρών Sofiane Oumiha ].
Τώρα είναι η σειρά μιας νέας φουρνιάς ελπιδοφόρων μαχητών από το  Γυμναστήριο Kiatkreerin συμπεριλαμβανομένου του  αναδυόμενου welterweight(κατηγορία Junior) Downua Ruaviking, ο οποίος κατανίκησε  έναν κεραυνοβολημένο  Yuto Μαρούκα σε ένα γύρο  κερδίζοντας τον τίτλο IBF Pan-Pacific, τον Φεβρουάριο.
«Ο Downua έχει  6-0 [4 KOs]. Είναι μαζί μας μόνο οκτώ μήνες, αλλά ο Jimmy τον εκπαιδεύει με  ταχείες διαδικασίες. Είναι ικανός  και μεγάλος για τη  κατηγορία. Ψηλός, λεπτός,με μακριά χέρια,» λέει ο προπονητής Munton αφότου ο Downua πυγμάχησε φιλικά  με τον επισκέπτη Ιρλανδό John“The Buncrana Banger”Hutchinson. «Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην Ταϊλάνδη -η εύρεση καλών αγώνων. Δεν βρίσκεις καμία ποικιλία στην προπόνηση. Είναι ο ίδιος τύπος με τον οποίο κάνεις  φιλικό αγώνα ξανά και ξανά, ακόμη και αν είναι καλός γνωρίζεις τι πρόκειται να κάνει.Αισθάνεσαι τόσο άνετα μαζί του που  δεν ωριμάζεις, αλλά αν έχεις κάποιον νέο που ήρθε, όπως ο John, τους προκαλεί λίγο.»
Με τον βετεράνο Amnat να γυρνά πίσω στο κύκλωμα του Muay Thai,ο Chaichotchuang ελπίζει ότι  o επόμενος μεγάλος πόλος έλξης της  πυγμαχίας της Ταϊλάνδης θα καλλιεργηθεί στο ίδιο γυμναστήριο. «Οι πυγμάχοι μου δεν μιλούν αγγλικά, αλλά μπορούν να επικοινωνούν με τον Rian στην πυγμαχία γλώσσα», λέει ο Chaichotchuang, ο οποίος ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση πυγμαχίας στην ηλικία των 23 ετών και αργότερα δούλεψε  με τον Don King στην Αμερική.
«Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Eaktawan να αγωνιστεί με τον Nietes. Αλλά, αν κερδίσει, αυτό είναι κάτι σπουδαίο για την Ταϊλάνδη, το λαό μας και τον νέο βασιλιά. Η πυγμαχία εδώ δεν είναι όπως στο παρελθόν.Έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό από άλλα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάντμιντον. Δεν είναι μια εύκολη επιχείρηση, αλλά πάντα θα ψάχνω για νέους, ταλαντούχους πυγμάχους που θα μπορούσαν να γίνει οι επόμενοι σούπερ σταρ της πηγμαχίας της  Ταϊλάνδης.»

16 σχόλια:

  1. Γεια σου παπα-Κωστα! ο Νικος ειμαι! Δε μου λες αληθευει οτι στη Ταυλανδη οι μαχητες του Μουι Ται κανουν πριν ξεκινησουν το αγωνισμα αποκρυφιστικους χορους και φορανε μαγικα φυλαχταρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα τελετουργικό χορό κάνουν,που δεν έχει απαραίτητα σχέση με αποκρυφισμό.Πιο πολύ για το φολκλόρ της υπόθεσης.Από εκεί και πέρα ο καθένας προσεύχεται πριν τον αγώνα όπως όλος ο κόσμος.

      Διαγραφή
  2. Παντως κανουν πολυ σκληρη προπονηση οι Ταυλανδεζοι! Χρησιμοποιουν οτι υπαρχει στη φυση απο ποταμια μεχρι δεντρα για να εξασκηθουν! ο Μασουτατσου Ογιαμα ηταν ο μονος που τους ειχε νικησει υστερα απο σκληρη εξασκηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ογιάμα!Αλλά οι Ταϋλανδοί λένε ότι άλλαξε τους κανόνες την τελευταία στιγμή για να τους νικήσει!
      Εντάξει,δεν είναι ανίκητοι,έχει να κάνει άλλωστε με τον κάθε μαχητή ξεχωριστά,αλλά οι Ταϋλανδοί είναι από τους λαούς με τη μεγαλύτερη πολεμική παράδοση παγκοσμίως.

      Διαγραφή
  3. Για πες μου περεπιπτωντως! ο Ογιαμα για να φτιαξει το Κιοκουσιν Καρατε ποια στυλ συνδυασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α! ναι! Καποιοι λενε οτι ειχε βαλει και στοιχεια απο Daito-ryu Aiki-jutsu η απο judo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Νασιουλας ειχε γραψει καποτε οτι ο Ογιαμα ηταν φιλος με τον Μασακι Χατσουμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παντως δεν εχω καταλαβει ακομη ρε Παπα-Κωστα μου! Τον Χατσουμι γιατι τον κατηγορουν τοσοι Πολλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μοιράζει πολύ εύκολα βαθμούς κι έχει ρίξει πολύ το επίπεδο της προπόνησης για να μπορέσει να εξαπλώσει την τέχνη.Στην πραγματικότητα δεν έκανε κάτι που δεν το έκαναν και όλοι οι άλλοι.Ο άνθρωπος μπορεί να πουλήσει πάγο σε Εσκιμώους.Είχε το ταλέντο και το αξιοποίησε.Άλλωστε και ο Takamatsu γι'αυτό τον επέλεξε.Για να διαδώσει την τέχνη σε όλο τον κόσμο.

      Διαγραφή
  7. Σε αυτο που λες εχεις δικιο! Παρατηρησα οτι ο Νασιουλας ηταν 28 χρονων και ηταν πανω απο μαυρη ζωνη σε επιπεδο που μπορουσε να διδαξει! Εγω εκανα 4,5 χρονια Σοτοκαν και ειχα φτασει μεχρι τη πρωτη καφε ζωνη! Και στο Αικιντο τα ιδια συμβαινουν. Σε 3,5 χρονια εχεις παρει τη μαυρη ζωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλογα τη σχολή και την Ομοσπονδία.Εν τω μεταξύ το aikido έχει μεγάλη ύλη που δε βγαίνει.

      Διαγραφή
  8. τον εβλεπα παντως που λες τον Χατσουμι σε ενα παλιο βιντεο στο Youtube οταν ηταν νεος και εδινε συνεντευξη σε μια Γιαπωνεζα. Εκανε kuji-kiri και επικαλουταν τον Fudo-muyo τον βουδιστικο θεο που υποτιθεται οτι ειναι προστατης των πολεμικων τεχνων. Ειχα δει κατι φωτογραφιες του Fudo-muyo στο διαδικτυο. Τρομακτικη οντοτητα! Του φαινεται καθαρα οτι ειναι εκπτωτος αγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι βουδιστες τον φανταζονται κυνηγο των δαιμονων αλλα που να τους παει στο μυαλο ποια ειναι η αληθεια! Εδω θα μου πεις βεβαια οτι δικοι μας ασκητες εχουν πλανηθει απο δαιμονες που πηραν την οψη αγγελων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καταλαβα! Παντως τελικα περα απο οτι φανταζοταν ο καθε λαος ο πραματικος ψυχοπομπος ειναι ο Ταξιαρχης Μιχαηλ. Παντως καλυτερα αυτο να μη το ακουσει ο Νασιουλας γιατι θα του ενισχυθει η αποψη οτι οι αγγελοι κατσαν να μαθουν πολεμικες τεχνες στους ανθρωπους. χα!χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...