Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Απόστολος Θωμάς-Άγιος Γεώργιος:Η ζωή που αξίζει να τη ζεις

Απόστολος Θωμάς

Ο Χριστός ήρθε,έζησε μαζί μας,βασανίστηκε,θανατώθηκε και αναστήθηκε.Όλα αυτά τα έκανε για να μας ελευθερώσει από τον ζυγό της αμαρτίας και να δώσει ένα νόημα στη ζωή του κάθε ανθρώπου.Υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν εκατό και πλέον χρόνια κι όμως η ζωή τους ήταν μια σπατάλη.Ενώ υπήρξαν άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να φτάσουν ούτε καν τα τριάντα τους χρόνια και η ζωή τους ήταν τόσο πλούσια σε περιεχόμενο και καλοσύνη που θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τους θυμούνται για πάντα.Ο τρόπος ζωής και ο τρόπος θανάτου είναι που δίνουν νόημα στη ζωή μας.Να ζεις αγωνιζόμενος για το καλό των άλλων,να ερευνάς με αγαθή πρόθεση για την αλήθεια και να πεθάνεις ήρεμος ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.



Αποτέλεσμα εικόνας για saint george

Μια τέτοια ζωή έζησαν και οι δύο άγιοι που γιορτάζουν σήμερα.Ο Άγιος Γεώργιος που ενώ μπορούσε να ζήσει μια μακριά και πλούσια ζωή μέσα σε τιμές και αξιώματα,προτίμησε να μαρτυρήσει για την πίστη του και για την υπεράσπιση των άλλων Χριστιανών.Και από την άλλη ο Απόστολος Θωμάς,ο οποίος δεν ήταν άπιστος,αλλά ένας γνήσιος αναζητητής της αλήθειας και τελικά όχι μόνο πίστεψε,αλλά διέδωσε το λόγο του Θεού μέχρι την Ινδία,όπου ανέπτυξε μεγάλη ιεραποστολική και και φιλανθρωπική δράση, και όπου βρήκε κι αυτός μαρτυρικό θάνατο. 
Η ποιότητα ζωής δε μετριέται από τα χρόνια για να ξέρουμε αν ήταν καλή ή όχι.Ούτε από τα πλούτη ή τις ανέσεις.Η ζωή που αξίζει είναι αυτή που είναι γεμάτη αγάπη και αγώνες για τους συνανθρώπους και δίψα πραγματική για την αλήθεια του Θεού.Αυτή είναι μια ζωή που οδηγεί στην ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...