Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Οι Αιθίοπες γιόρτασαν το Πάσχα(Fasika)δίνοντας έμφαση στη βοήθεια των φτωχών

Αποτέλεσμα εικόνας για ethiopian easter

ena.gov.et
Αντίς Αμπέμπα 16 Απριλίου 2017.Οι  χριστιανοί στην Αιθιοπία γιορτάζουν το Πάσχα με  πνευματικές και εθιμικές δραστηριότητες.

Το Πάσχα στην Αιθιοπία γιορτάστηκε μετά από μια περίοδο νηστείας, που λαμβάνει χώρα για σχεδόν δύο μήνες μεταξύ των οπαδών της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας(σημ. : καμία σχέση με τη δική μας Ορθόδοξη Εκκλησία ή με τους Ρ/Καθολικούς).

Αργά την παραμονή του Πάσχα, οι πιστοί ντυμένοι στα λευκά παραδοσιακά ρούχα μαζεύονται στις εκκλησίες για μια λειτουργία που θα διαρκέσει για ώρες. Μετά από τη λειτούργια, οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να σπάσουν τη νηστεία τους με παραδοσιακά εδέσματα που παρασκευάζονται κυρίως με βάση το κρέας. 



Αποτέλεσμα εικόνας για ethiopian easter

Οι θρησκευτικοί ηγέτες κάλεσαν τους πιστούς να βοηθήσουν τους άπορους, ενώ γιορτάζουν  την ημέρα.

Ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας, Abune Mathias προέτρεψε τους πιστούς να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, βοηθώντας τους φτωχούς.

Επεσήμανε  επίσης την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την προσωπική και συλλογική ανάπτυξη. 

Ο Πατριάρχης της Καθολικής Εκκλησίας, Birhaneyesus Surafel υπογράμμισε επίσης τη σημασία της υποστήριξης των φτωχών.

Ο Πρoεξάρχων της Εκκλησίας Mekayesus , Kes Yonas Yegezu από την πλευρά του, κάλεσε το κοινό να υποστηρίξει τους ανθρώπους που πλήττονται από την ξηρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...